Els treballadors de Mas d'Enric protesten

17 de Febrer de 2017, per Azahara Palomares/ El Punt Avui

  • Protesta dels treballadors de Mas d'Enric

    Azaha Palomares

Una trentena de treballadors del centre penitenciari Mas d'Enric (el Catllar), que es va inaugurar fa poc més d'un any, van participar ahir en una concentració de protesta a l'entrada de l'equipament en què van denunciar la falta de personal i la mala organització dels recursos humans que, segons asseguren, pateixen.

La protesta, que tenia el suport de tots els sindicats amb representació al centre excepte UGT, es va fer també com a mostra de solidaritat amb un delegat sindical que ha estat apartat del seu càrrec de comandament de manera injustificada, segons els representants dels treballadors, que també denuncien que una segona delegada s'està veient amenaçada per una situació similar.

“Ens falten entre 10 i 15 treballadors en cada torn”, va assegurar José Antonio del Castillo, delegat sindical de CCOO. Segons van denunciar també CSI-F i Catac, aquesta falta de personal genera situacions en què mòduls amb cinquanta interns tan sols tenen un únic funcionari treballant-hi, o en què treballadors de cabines de control han d'assumir la vigilància de més d'un mòdul. “Això genera situacions d'estrès i posa en perill la seguretat”, va denunciar Del Castillo. Els sindicats també van denunciar “l'arbitrarietat i el caprici” del màxim responsable de recursos humans.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.