Dilluns, 28 de Maig de 2018

Els treballadors de Mas d'Enric protesten

17 de Febrer de 2017, per Azahara Palomares/ El Punt Avui
  • Protesta dels treballadors de Mas d'Enric

    Azaha Palomares

Una trentena de treballadors del centre penitenciari Mas d'Enric (el Catllar), que es va inaugurar fa poc més d'un any, van participar ahir en una concentració de protesta a l'entrada de l'equipament en què van denunciar la falta de personal i la mala organització dels recursos humans que, segons asseguren, pateixen.

La protesta, que tenia el suport de tots els sindicats amb representació al centre excepte UGT, es va fer també com a mostra de solidaritat amb un delegat sindical que ha estat apartat del seu càrrec de comandament de manera injustificada, segons els representants dels treballadors, que també denuncien que una segona delegada s'està veient amenaçada per una situació similar.

“Ens falten entre 10 i 15 treballadors en cada torn”, va assegurar José Antonio del Castillo, delegat sindical de CCOO. Segons van denunciar també CSI-F i Catac, aquesta falta de personal genera situacions en què mòduls amb cinquanta interns tan sols tenen un únic funcionari treballant-hi, o en què treballadors de cabines de control han d'assumir la vigilància de més d'un mòdul. “Això genera situacions d'estrès i posa en perill la seguretat”, va denunciar Del Castillo. Els sindicats també van denunciar “l'arbitrarietat i el caprici” del màxim responsable de recursos humans.

COMENTARIS (0)

Reportatges