Diumenge, 24 de Juny de 2018

Entitats reusenques se sumen al 150è aniversari La Nova Amistat de la Canonja

El Centre de Lectura, el Centre d'Amics de Reus i la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia hi prenen part

17 de Juny de 2017, per Redacció
  • L'acte d'aquest passat divendres ha comptat amb la participació de diverses entitats del territori

    Cedida

Que una entitat sobrevisqui al pas del temps i arribi als 150 anys d’història no és fàcil, però la Societat La Nova Amistat de la Canonja ho ha aconseguit. Per aquest motiu, està organitzant diverses activitats i aquest divendres s’ha fet l’acte central de commemoració. Representants d’una desena d’entitats històriques del territori han pres part a l’esdeveniment, una conferència sobre el món de l’associacionisme i la vinculació històrica en el marc català que ha pronunciat el filòleg i gestor cultural Jordi Bertran.

L’acte s’ha celebrat a la Sala d’actes del Castell de Masricart, que s’ha omplert per l’ocasió. Entre els presents, els presidents del Centre de Lectura de Reus, el Centre d’Amics de Reus, la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia de Reus, el Casino de Constantí o diverses entitats de Vila-seca, de la ciutat de Tarragona i del propi municipi de la Canonja. Els parlaments els van fer la presidenta de la Nova Amistat, Conchi Rimón, i el Tinent d’Alcalde de Cultura de l’Ajuntament de la Canonja, Salvador Ferré.

La conferència d’aquest passat divendres ha estat el tercer acte commemoratiu dels 150 anys de La Nova Amistat que té prevista una exposició d’imatges antigues vinculades al seu recorregut històric, de cara al setembre, i la presentació del llibre que recull totes les èpoques de l’entitat i la seva actualitat, que serà presentat al novembre.

COMENTARIS (1)

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oyonate  17 de Juny de 2017

Llàstima no haver-ho conegut abans!

Evidentment cal donar suport a una entitat social, cultural i ciutadana que amb tanta fermesa ha fet passar fulls del calendari. Enhorabona i estic a la vostra disposició si creieu que puc aportar quelcom.

Reportatges