Cookie control
Divendres, 05 de Juny de 2020

Es constitueix la taula de salut comunitària a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Es tracta d'un espai de trobada i de debat de professionals del sector, tècnics municipals i veïns

20 de Febrer de 2019, per Redacció
  • Imatge de la taula de ciutadans

    Cedida

La regidoria de Salut de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del municipi han constituït una taula de salut comunitària. El passat dimarts 19 de febrer es va crear oficialment aquest espai de trobada i de debat de professionals del sector, de tècnics municipals, d’entitats locals i de veïns interessats en aquest àmbit, que es reuniran per abordar les necessitats existents i per plantejar accions encaminades a la millora de la salut i al benestar de la població des de diferents vessants.

Tal com es va explicar en els actes de presentació del projecte, organitzats a l’Hospitalet de l’Infant, la regidora de Salut, Celia Ruiz, i la representant de l’ABS, Esther Morales, seran les encarregades de coordinar les dues subtaules ja constituïdes. En concret, una primera integrada per tècnics municipals de tots els departaments del consistori, que valorarà quines polítiques es podran aplicar -tenint en compte els recursos i les competències municipals-, i que farà un seguiment de les propostes d’acció, i una altra formada per la ciutadania, que posarà de manifest els problemes i necessitats existents al municipi en matèria de salut.

"Ambdues taules es convocaran amb una periodicitat trimestral, aproximadament, i es nodriran mútuament. En aquest projecte, la col·laboració i la coresponsabilitat són factors clau, perquè es tracta de sumar sinergies, recursos i programes per assolir un major grau de penetració en la promoció de la salut", ha explicat Ruiz.

Tal com va precisar la regidora, l’objectiu és "incidir sobre els condicionants socioeconòmics, culturals i ambientals, no sobre la salut pròpiament dita, que és competència de la Generalitat de Catalunya". Com a exemples de determinants de la salut sobre els quals es pot intervenir va posar l’educació, l’atur, l’aigua i el sanejament, l’habitatge, les condicions de treball, les barreres arquitectòniques, etc.

Per identificar aquests determinants que influeixen en la salut i en la seva percepció, precisament, la regidoria de Salut va encarregar al gabinet d’investigació sociològica i de mercats Ceres una consulta ciutadana sobre la salut al municipi. El passat 5 de febrer, va presentar-ne els resultats, que serviran de base per a la redacció i la posada en marxa de polítiques per part de l’Ajuntament. Aquesta diagnosi de l’estat de salut i la qualitat de vida de la població de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant es pot consultar en el web municipal. La Taula continua oberta a la participació ciutadana. Si alguna persona vol formar-ne part, encara pot incorporar-s’hi. Per fer-ho, només cal que s’adreci a la regidoria de Salut del municipi.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics