Dilluns, 28 de Maig de 2018

Es crea el jardí de les papallones al Campus Sescelades de Tarragona

L’espai, davant del CRAI del Campus, tindrà una superfície d’entre 200 i 300m2

21 d'Abril de 2017, per Redacció
  • Imatge del Jardí de Papallones al Campus Sescelades

    Cedida

La Universitat Rovira i Virgili (URV) i Repsol fan un pas més en el seu compromís amb la sostenibilitat a través de la creació del Jardí de les Papallones al Campus Sescelades. La primera pedra ja s’ha posat en aquest espai, que s’ubicarà entre la passarel·la d’entrada al CRAI i l’edifici E1 d’aules del campus i que tindrà una superfície d’entre 200 i 300m2.

Les floracions de les plantes que hi haurà en aquest jardí atrauran les papallones, les quals podran alimentar-se i reproduir-se en aquest nou espai. D’aquesta manera, es podrà recuperar part de la qualitat natural original de l’espai que ocupa el Campus, ubicat sobre antics conreus abandonats. A més, el recinte fa de frontera entre la zona urbana i l’entorn natural, la qual cosa facilitarà l’arribada de papallones, aus i insectes, que de fet ja es veuen habitual en aquest entorn.

Objectiu: un espai dinàmic

Al Jardí de les Papallones hi haurà plantes amb necessitats hídriques baixes i no s’hi aplicaran tractaments de plagues amb insecticides de síntesi, tot i que puntualment es podran utilitzar productes naturals per tractar infestacions no desitjades. L’objectiu, no és crear un jardí amb plantes perfectes, sinó un espai dinàmic, en què l’activitat de les erugues es reflectirà en la integritat de les plantes. A més, la seva aparença anirà evolucionant ja que algunes espècies s’aniran replantant cada cert temps mentre que d’altres tindran vides llargues.

La URV i Repsol han acordat la creació d’aquest jardí amb motiu del 25è aniversari de la universitat. Aquesta acció se suma a les altres que ja tenen en marxa amb l’objectiu de promoure la sostenibilitat i que van destinades tant als treballadors com als estudiants de la universitat.

COMENTARIS (0)

Reportatges