Es crea el jardí de les papallones al Campus Sescelades de Tarragona

L’espai, davant del CRAI del Campus, tindrà una superfície d’entre 200 i 300m2

21 d'Abril de 2017, per Redacció

  • Imatge del Jardí de Papallones al Campus Sescelades

    Cedida

La Universitat Rovira i Virgili (URV) i Repsol fan un pas més en el seu compromís amb la sostenibilitat a través de la creació del Jardí de les Papallones al Campus Sescelades. La primera pedra ja s’ha posat en aquest espai, que s’ubicarà entre la passarel·la d’entrada al CRAI i l’edifici E1 d’aules del campus i que tindrà una superfície d’entre 200 i 300m2.

Les floracions de les plantes que hi haurà en aquest jardí atrauran les papallones, les quals podran alimentar-se i reproduir-se en aquest nou espai. D’aquesta manera, es podrà recuperar part de la qualitat natural original de l’espai que ocupa el Campus, ubicat sobre antics conreus abandonats. A més, el recinte fa de frontera entre la zona urbana i l’entorn natural, la qual cosa facilitarà l’arribada de papallones, aus i insectes, que de fet ja es veuen habitual en aquest entorn.

Objectiu: un espai dinàmic

Al Jardí de les Papallones hi haurà plantes amb necessitats hídriques baixes i no s’hi aplicaran tractaments de plagues amb insecticides de síntesi, tot i que puntualment es podran utilitzar productes naturals per tractar infestacions no desitjades. L’objectiu, no és crear un jardí amb plantes perfectes, sinó un espai dinàmic, en què l’activitat de les erugues es reflectirà en la integritat de les plantes. A més, la seva aparença anirà evolucionant ja que algunes espècies s’aniran replantant cada cert temps mentre que d’altres tindran vides llargues.

La URV i Repsol han acordat la creació d’aquest jardí amb motiu del 25è aniversari de la universitat. Aquesta acció se suma a les altres que ja tenen en marxa amb l’objectiu de promoure la sostenibilitat i que van destinades tant als treballadors com als estudiants de la universitat.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.