Dimecres, 19 de Desembre de 2018

'Ataraxia', una odissea internacional

L'Ajuntament de Cambrils beca amb 2.500 euros dos joves fans de Kubrick que roden un curt amb la voluntat de mostrar-lo a l'estranger

11 de Març de 2018, per Adrià Díaz Bages
  • Daniel Bernús i Pablo Perales, els estudiants becats pel curt 'Ataraxia' en un festival de cinema a Alemanya

    Cedida

Daniel Bernús i Pablo Peralesestudiants cambrilencs de fotografia i cinema, fa vuit mesos que treballen en el guió del curtmetratge ‘Ataraxia’, i gairebé dos anys en la seva producció. Es tracta d'un curtmetratge de "crítica social", dirigit per José Luís Bernal, per al qual han rebut una beca de producció artística del departament de Joventut de Cambrils per valor de 2.500 euros. L'objectiu dels dos joves és que 'Ataraxia' "tingui projecció internacional" i per aquest motiu aposten també "pel finançament privat d'empreses" i arribar "a un "àmbit interestatal, a països com Andorra, Itàlia, França o Alemanya”.

Entre Kubrick i 'Ex_machina'

Els creadors, productors i directors del curtmetratge, de 18 anys cadascun, expressen que “volem fer quelcom conceptual, cinema d’autor, res comercial”. Un dels seus referents ha estat Stanley Kubrick, així com en el film 'Ex_machina'd’Alex Garland.  “Kubrick és un gran símbol per a nosaltres, i també ens hem inspirat en el film de Garland, pel que fa al tema de la crítica social”, expliquen.

La intenció dels estudiants és, a través d’un cinema realista i conceptual, emmarcar una sèrie d’idees relacionades amb la violència de gènere i les drogues com a forma de crítica social. Ho volen fer amb l’ús de tècniques "poc usuals" que s’allunyin molt del cinema comercial, com ara no utilitzar cap pla fix ni fer servir cap trípode per rodar el curtmetratge.

Bernal, que ja ha participat en altres projectes de renom com assistent de fotografia en films com 'Entre Lobos', de Gerardo Olivares, o 'Tirant lo Blanc', de Vicente Aranda, és el director de fotografia, que tindrà una duració d'uns 15 minuts. Sobre el títol del projecten, matisen que "hem decidit anomenar-lo així perquè és un estat de tranquil·litat i de creixement personal moral”“És el que pretenem causar amb la realització d’aquest projecte de crítica social".

Els joves treballen amb la ferma voluntat de presentar aquest curtmetratge a festivals que se celebrin a Tarragona i Barcelona, per expandir horitzons fins arribar a projectar-lo en l’àmbit estatal, en primer lloc, i internacional, posteriorment. "És un projecte ambiciós, i volem satsifer totes les expectatives", asseguren els estudiants. És per aquest motiu que estan concretant cites amb els possibles inversors i fent recerca de festivals cinematogràfics per presentar la peça, que està prevista que s'estreni a finals d'aquest any.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)