Dissabte, 20 d'Abril de 2024

El Mussart com a motiu d'esperança

El festival té lloc aquest dissabte, 3 d'agost, a partir de les 6 de la tarda, a la Mussara

03 d'Agost de 2019, per Redacció
  • Imatge del Mussart 2014

    Xavier Mariné

El Festival Mussart d’enguany, que se celebra el dissabte 3 de juliol a la Mussara, porta per lema ‘Cultura i revolució’. D’aquesta manera, l’organització de l’esdeveniment fa seves les paraules de Montserrat Roig quan va dir que “la cultura és l’opció revolucionària a llarg termini”. “La cultura ens pot fer lliures, ens pot donar la capacitat de reflexionar, de debatre, de pensar, de decidir per nosaltres mateixos”, explica el director artístic del Mussart, Francesc Cerro. En un indret natural privilegiat, com és la Mussara, que “ja de per si és un espai escènic excel·lent”, el festival es proposa, precisament, que els presents “escoltin, gaudeixin i comparteixin cultura”.

L’11a edició del Mussart s’iniciarà a les 6 de la tarda, amb una conferència inaugural a càrrec de l’escriptor i filòleg Adam Manyé, que s’intitula ‘Cultura, revolució, generació beat i contracultura’. Tot seguit, a partir de les 7 de la tarda, se celebrarà una ruta poètica pel poble de la Mussara, en la qual participaran les actrius Mercè Sampietro i Montse Guallar, així com la Poetry Company —creada per a l’ocasió, amb rapsodes locals—, i en la qual tindrà un pes destacat una mirada de gènere “molt crua, molt nua, molt realista”. A les 9 del vespre, es donarà pas al sopar (per al qual cal fer reserva prèvia), i finalment, l’espectacle amb música i poesia, protagonitzat per “la veu privilegiada” d’Enric Majó i la música de Joan Masdéu i Oest de Franc, que començarà pels volts de dos quarts d’11 de la nit, i que serà el colofó de la jornada.

El passat 2018 van participar en el Mussart unes 1.500 persones, motiu que, segons el director artístic del festival, convida a creure en la cultura com un motor de millorament humà que encara continua despertant l’interès ciutadà. Cerro considera que, en el moment que vivim, de “culte exagerat de l’individualisme, la cultura el que fa és unir, crea col·lectiu, esperit de col·lectiu. En els temps actuals, que sembla que ens hem de disgregar, i que ens porten al solipsisme de l’individu, la cultura actua al revés, traça lligams”. És motiu d’esperança.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics