Dilluns, 21 de Maig de 2018

Un trosset del Priorat és a la Corunya

La Bodega Priorato, cèlebre per servir vi prioratí en porró i cacauets, fa 75 anys

31 d'Agost de 2017, per Redacció
  • La Bodega Priorato es troba al nucli antic de la Corunya

    Cedida

  • Cedida

Pocs prioratins ho deuen saber, però el cas és que a Galícia hi ha una emblemàtica bodega que deu el seu nom a la comarca tarragonina. Es tracta, a més, de tota una institució al sector, ja que fa 75 anys que és al peu del canó al nucli antic de la Corunya. L'especialitat de la casa és més que peculiar, ja que el vi que s'hi serveix (amb porró, per cert) es fa acompanyar per un grapat de cacacuets valencians. Si sou per allà, deixeu-vos-hi caure, que a més us trobareu amb l'ànima de la Bodega Priorato, l'Aníbal Ledo. Ni més ni menys que 52 anys, fa que se n'encarrega.

Ambient familiar

La visita a la bodega ha estat inclosa sovint en tot tipus de rutes gastronòmiques, no pas pel menjar sinó pel seu valor simbòlic. Després de tot, és un establiment dels de tota la vida, d'aquells que tot gallec ha visitat ja de petit amb els pares, després amb els amics i ara, amb les criatures si és que en té. La imatge típica al local, que es troba al número 16 de la rua de Franxa, la formen les taules plenes de gent compartint porros i fruits secs, amb tot el terra ple de closques. L'encant és aquest precisament aquest, que l'ambient que hi regna és relaxat i familiar, molt allunyat de la cuina de disseny i sofisticada que regna a tot arreu.

Des de la casa s'ha apuntat, això sí, que mentre el vi arriba i seguirà arribant del Priorat, la procedència dels cacauets sí que ha anat variant segons l'època, sempre per garantir la millor qualitat possible. Habitualment, com ja s'ha assenyalat, són valencians, però també se n'han servit de brasilers, tractats i torrats en terres properes.

Bancs i parets de fusta, història gallega amb un marcat accent prioratí, punt de trobada per als mariners, anys enrere, que ara és reivindicat per la gent més jove i universitària. Si passeu per la Corunya, ja ho sabeu. L'Aníbal us oferirà un porró ben fresc de vi de casa nostra i un grapat de cacauets.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Bodega Priorato Reusdigital Priorat
COMENTARIS (1)

Comentaris

Antonio  03 de Setembre de 2017

Quins records

Vaig viure un any (ja en fa trenta) sempre ens reuniem la colla al "priorato" per començar a fer uns vins. Vaig anar fa tres anys i aquells carrers han perdut molta vida. Moltes botigues del centre han marxat cap a centres comercials (en tenen una barbaritat) i la part antiga propera a "Maria Pita" ja no és el que era.

Reportatges