Cookie control
Dimarts, 02 de Juny de 2020

Fran Morancho: 'El pacte de govern a Mont-roig ha funcionat molt bé'

El batlle confia en què el projecte de la segona fase del projecte de Mas Miró es pugui enllestir a finals d’any

23 de Juliol de 2018, per Isabel Martínez
  • Morancho fa balanç de l'acció del govern a Mont-roig

    Reusdigital.cat

Gairebé transcorreguda la totalitat del mandat municipal, el plural govern de Mont-roig del Camp (PSC, Plataforma Impulso Miami-Mont-roig, Ara VX+, i grup mixt) ha visibilitzat bona entesa malgrat el repte que va representar consensuar posicions arran dels fets que es van viure a la població el passat primer d’octubre. Entre les seves principals fites, l’obertura (malgrat que parcial) de l’ambiciós projecte de Mas Miró i els bons resultats econòmics que han fet possible tirar endavant iniciatives pendents.

Tres anys de govern municipal. Quin balanç en fa?

Molt content d’aquests tres anys des de l’inici de mandat. S’ha estat capaç de vertebrar un PAM amb participació ciutadana, del govern i també de l’oposició. Les fites es van complint i estem molt contents.

Com ha funcionat el pacte durant aquest període? És una situació reeditable en cas de futures minories?

Aquest pacte ha funcionat molt bé perquè tots teníem experiència de govern i això és molt important. Vam marcar unes responsabilitats en que cadascú se sentia còmode i la veritat és que han funcionat molt bé. Hem de posar una nota negativa que l’1 d’octubre hi van haver diferències però es van acabar de solventar. Reeditable? Per la meva part, sí sempre i quan siguem capaços de treballar plegats.

Des del passat 20 d’abril, Mas Miró és una realitat en la seva primera fase, quin balanç provisional en fa i quines perspectives hi ha per dur a terme el projecte en la seva totalitat?

L’obertura ha estat molt important no només pel nostre municipi sinó per tot el Camp de Tarragona, per Catalunya, per Espanya, per Europa i pel món perquè la repercussió de Joan Miró i el que va generar amb la seva obra pertany a tots els racons del món. Aquesta obertura del Mas ha significat un abans i després en allò que és el món Miró, era la peça que faltava. Ha d’anar acompanyada d’una segona fase tenint en compte que és una fundació privada que té la complicitat de totes les administracions i a més de l’àmbit privat. S’està fent una tasca de cerca de finançament per enllestir i amb una mica de sort passar a la segona fase durant el període de la tardor-hivern propera. Segons com, al final seran quatre o cinc fases i els propers anys esperem que es puguin dur a terme. Avui per avui és visitable i la gent marxa encantada de Mas Miró.

Hi ha alguna nova concreció del Ministeri al respecte del desmantellament de la via?

Els quatre alcaldes no hem mantingut més contactes perquè entenem que els compromisos que vam arribar amb el Ministeri de Foment en el seu moment es mantenen. En cap cas s’ha plantejat altra cosa perquè no és la voluntat del Govern sinó que venia per l’estudi de l’impacte ambiental. Tot i així, particularment com a alcalde he esperat que es nomenés nou subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona i li he demanat visita per tal d’informar-lo. Una trobada que encara no s’ha produit i en la qual l’informarem d’aquest tema però també d’altres relacionats amb el nostre municipi com la N340, tot el servei de Costes,...

S’estan executant les obres de l’avinguda de Barcelona i s’han produit queixes dels comerços. Com s’està tractant aquest tema?

Aquestes obres vénen marcades amb una data de finalització si no volem perdre una subvenció de 2 milions d’euros i això fa que en el període estival, un sector molt important pel sector del turisme i de serveis a la zona de Miami, estiguin afectant a comerços de l’àmbit de l’obra. Per part de l’ajuntament el que estem fent és minimitzar, tot el que podem, i més, aquestes afectacions. Estem augmentant les places d’aparcament en la zona de comerç, estem intentant donar la màxima vialitat dins de les dificultats que té l’obra. Entenem les queixes del sector i fem tot allò que està en les nostres mans perquè l’afectació sigui la mínima possible

El barri de la Florida ha estat objecte d’un pla de barris pendent. Com ha funcionat? Hi ha encara actuacions pendents?

Dintre del pla de barris es va incloure en una darrera part el tema de l’avinguda de Barcelona i a més a més està pendent l’actuació de la pista d’estiu. Aquest serà un espai esportiu a l’exterior darrere de l’església de Miami on hi hauria un camp de futbol, camps de bàsquet, circuit de bici, un skatepark… Hi ha una part social que també hem dut a terme de revitalització en temes de gent gran, joventut i de dones. La veritat és que en el seu conjunt estem molt satisfets del pla de barris. Abans del 31 de desembre haurà d’estar enllestit i al final haurem aconseguit prop de 20 milions d’euros en una zona on realment faltaven molts temes d’urbanització, molt de tema de revitalització social.

En quina situació administrativa es troba l’actuació referent al Club de Mar?

La primera fase està en exposició pública i es licitarà ben aviat i està a punt de publicar-se el projecte de la segona fase. L’objectiu és que abans de final any estigui ja tot aquest espai enllestit i a principis d’any també treure la licitació per tal de fer una concessió administrativa per l’explotació d’aquest espai.

El consistori va decidir redenominar un carrer amb el nom U d’Octubre. Després dels fets que es van produir, quina situació es viu ara a la població?

No hi havia cap necessitat que les forces de seguretat de l’estat entressin d’aquesta manera i que fessin el que van fer. Va ser un dia molt trist i serà un dia que estarà a la memòria durant molt de temps de molts mont-rogencs i mont-rogenques. El canvi de nom del carrer va ser una proposta d’un veí i el que nosaltres vam fer va ser recollir aquesta proposta. Al respecte de la població entenc que quedarà en el seu record i que no l’oblidarem.

Primer cop que el municipi té quatre banderes blaves a les platges. Quin balanç provisional es pot fer de la temporada turística?

L’esforç que hem fet en dotar de les platges del nostre municipi de més serveis, de millores de neteja i en serveis públics han tingut uns resultats gràcies als quals han augmentat les banderes. Creiem que anem en la bona línia i no descartem tenir una cinquena l’any que ve. El que m’arriba de la temporada és que no s’està tot el content del que es voldria. Falta una miqueta de gent tot i que hi ha l’esperança que això millori més endavant.

Té intenció de repetir com a alcaldable? Quins mecanismes ha de seguir la seva candidatura?

Sí, hi ha voluntat de repetir com a alcaldable. El meu partit ja és coneixedor d’aquesta expressió personal i la proposta haurà de passar pels mecanismes de nomenament dels alcaldables de la nostra formació.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics