Divendres, 19 d'Abril de 2024

Fruita i verdura fresca per a tothom

La Creu Roja i l'Ajuntament de Tarragona signen un conveni per repartir productes ecològics

21 de Novembre de 2016, per Agnès Llorens/ Infocamp
  • Els joves que participen en el programa fan entrega d'alguns dels productes frescos que ells han cultivat

    Cedida

Són bàsics i és important que siguin presents en la dieta de tothom. Gairebé tots coneixem les propietats beneficioses del consum de fruita i de verdura en la nostra dieta, ja que representen un grup d'aliments bàsics per a la correcta nutrició. Conscients dels seus beneficis, els responsables de Creu Roja a Tarragona consideren un “autèntic èxit” l'acord de col·laboració que permetrà que els receptors del cistell d'aliments que periòdicament reparteix l'entitat es puguin beneficiar de vegetals frescos.

D'aquesta manera, la Creu Roja i l'Ajuntament de Tarragona han rubricat un conveni de col·laboració que els permet distribuir productes d'agricultura ecològica en els cistells que l'entitat solidària ja reparteix amb periodicitat setmanal a 90 famílies del Tarragonès. L'acord de col·laboració s'emmarca dins el Projecte Singulars “Casa d'Oficis d'Agricultura ecològica” en què joves en situació d'atur treballen el cultiu de verdures i hortalisses de producció ecològica, productes que s'afegeixen al cistell que la Creu Roja entrega a les persones que ho necessiten. “Estem molt satisfets d'haver pogut signar aquesta col·laboració”, diu el coordinador adjunt de la Creu Roja a Tarragona, Eduard Martin, que destaca que el més positiu de l'acord és –a banda de la millora de la qualitat del cistell– la “garantia de que serà un acord estable, que ens permet ampliar la varietat de productes que oferim als nostres usuaris i, per tant, millorar el servei que donem”.

La fruita i verdura que s'inclou en el cistell des de fa dies prové del treball dels joves de la Casa d'Oficis d'Agricultura Ecològica, una entitat que cultiva de manera periòdica diferents productes a través de joves entre 16 i 24 anys sense feina estable. L'excés de producte amb què ha de batallar l'associació ha fet possible l'acord. “Les donacions de productes frescos són molt importants”, reitera Martín, que destaca que la fruita i verdura s'afegeix a una llista de productes frescos que –també gràcies a l'aportació de peix que aporta la Confraria de Pescadors de Tarragona– “no para de créixer”. Recentment, els joves que participen en el programa s'han desplaçat fins a les instal·lacions de la Creu Roja, a Tarragona, per fer entrega dels primers paquets d'hortalisses que ells mateixos han cultivat.

D'aquesta manera, el cistell que reben les famílies del Tarragonès de mans de la Creu Roja recull una quinzena de productes diferents, que es recapten tenint en compte la seva capacitat nutritiva així com el temps de conservació. A banda de les aportacions de productes frescos, els beneficiaris també reben oli, mongetes, arròs, cereals, fruita en conserva sense sucre, galetes, cigrons, mongetes verdes en conserva, llet de continuació en pols, llet sencera, pasta, tomàquet fregit en conserva i purés infantils.

“És important poder mantenir acords com aquests i que segueixin vigents”, destaca Martín, que recorda que iniciatives com El Gran Recapte –previst per als dies 25 i 26 de novembre– són “una bona oportunitat” per col·laborar amb aquelles famílies i persones que ho tenen més complicat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics