Divendres, 22 de Març de 2019

Humana dona una nova vida a 58.500 peces de roba a Salou

La Fundació ha recuperat més de 28 tones de roba usada al municipi durant el primer semestre del 2018

30 de Juliol de 2018, per Redacció
  • Imatge d'un dels contenidors de roba que hi ha a Salou.

    Cedida.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 28.265 quilos de tèxtil usat a Salou durant el primer semestre d'enguany, fet que representa un augment del 16,2% respecte al mateix període de l’any anterior (24.326 kg). Aquest registre equival a 58.500 peces de roba a les quals Humana dóna una nova vida i que són introduïdes de nou al mercat mitjançant la reutilització o el reciclatge.

Aquesta organització promou des del 1987 la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil i desenvolupa programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, així com de suport local al territori més proper. La Fundació duu a terme campanyes de sensibilització entorn de la importància de la reutilització i el reciclatge de tèxtil per a la protecció del medi ambient i com a font de recursos per a la cooperació als països del Sud. També forma part de la Federació Humana People to People, que agrupa a organitzacions de 30 països.

La roba recollida representa un estalvi de 89 tones de CO2 a l'atmosfera

 

Les peces procedeixen dels contenidors on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem i als quals Humana dona una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans. La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l'estalvi de recursos naturals, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. A més a més, les més de 28 tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 89 tones de CO2 a l’atmosfera. La regidora de Medi Ambient, Julia Gómez, ha agraït “la tasca de la ciutadania, ja que aquesta iniciativa permet donar-li una segona vida a les peces de roba, ajudant a la protecció del medi ambient així com també a les persones que més ho necessiten”.

A més a més, el potencial d'aprofitament del residu tèxtil és molt elevat: més del 90% de les peces usades són susceptibles de tenir una segona vida a través de la reutilització o el reciclatge. Passar d'un model d'economia lineal a circular és imprescindible per a la sostenibilitat de la indústria de la moda i, per extensió, per al planeta. La roba dipositada en els contenidors d'Humana té dues destinacions: el 69% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

COMENTARIS (0)

Reportatges