Dimecres, 20 de Juny de 2018

Illetes canalitzadores de trànsit redueixen la sinistralitat de l'avinguda Diputació de Cambrils

Instal·lades ara fa un any, han aconseguit un descens del 58% dels accidents en aquest tram

13 d'Abril de 2017, per Redacció
  • Un tram de l'avinguda Diputació de Cambrils on s'ha actuat

    Cedida

Les cinc illetes canalitzadores del trànsit creades a l’avinguda Diputació, a Cambrils, que van instal·lar-se ara fa un any, "han permès reduir la sinistralitat d’aquesta via a menys de la meitat", segons han explicat fonts municipals. L’avinguda havia registrat un total de 29 accidents l’any 2015, "tot convertint-se en una de les vies més conflictives del municipi".

Descens del 58% de la sinistralitat

Després de l’actuació, però, des del consistori s'ha apuntat que l’accidentalitat ha baixat un 58% amb un total de 12 accidents comptabilitzats durant el darrer any. Aquestes són algunes de les dades exposades per la regidora de Protecció Ciutadana, Yolanda Quílez, i el cap de la Policia Local de Cambrils, Josep Muñoz, a la Comissió Informativa de Protecció Ciutadana i Mobilitat, celebrada la setmana passada.

Tots dos van fer un balanç "molt positiu" del primer any de funcionament d’aquestes mesures per millorar la seguretat viària que es van impulsar l’abril del 2016, en base a diferents experiències a altres indrets del municipi i seguint les recomanacions del Pla de Seguretat Viària de Cambrils. L’Avinguda Diputació, antigament coneguda com a carretera local TV-3147, discorre paral·lela a la costa, i uneix els ports de Cambrils i Salou.

Millores fetes al març

En el seus 4.650 metres de longitud al municipi de Cambrils s’hi van detectar diversos trams d’alta concentració d’accidents (TAC), també anomenats 'trams negres', sobretot en els sectors del CAP de Sant Pere i de Vilafortuny, que ara s’han eliminat. En aquesta primera anàlisi dels resultats de l’actuació també s’han determinat algunes millores de les illetes, ja que en alguns casos l’espai de pas pels carrils "era massa ajustat pels camions i autobusos", i en altres casos l’existència d’estacionament de vehicles al costat de passos de vianants "reduïa la visibilitats i constituïa problemes de manca de visibilitat", s'ha exposat des de l'Ajuntament de Cambrils.

Per aquest motiu, durant el mes de març s’ha procedit a rectificar totes i cadascunes de les illetes per tal de corregir les dimensions, suavitzar els angles d’entrada i de sortida, retrocedir l’espai d’estacionaments, i repintar la coloració interna de les illes per donar més visibilitat als conductors.

COMENTARIS (0)

Reportatges