Promoure una major presència dels vins de les DO del país en un dels sectors clau en la seva comercialització i difusió com és el de la restauració. Aquest és l'objectiu de la campanya 'Aquí, vins catalans', que aquest dimarts es va presentar al simbòlic Viver de Celleristes de Barberà de la Conca, amb la presència de la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret.
La iniciativa de l'Associació Leader de Ponent, que té la complicitat del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, té com a primers destinataris els restaurants. Així, es distribuirà un distintiu entre aquells establiments que ofereixin a la carta de vins almenys un 60% de productes de les DO catalanes. Aquests, a banda de poder exhibir-lo a les portes dels restaurants i a les cartes, formaran part d'una campanya de promoció que inclourà entitats públiques i privades, els sectors vinculats a la gastronomia i el turisme, i les xarxes socials.
En contrapartida, els clients podran saber d'entrada quins són els establiments que donen visibilitat als productes del territori. I a la vegada, on poden descobrir la riquesa vitivinícola del país.
Meritxell Serret va aplaudir aquesta iniciativa en un moment en què el sector “s'ha convertit en un dels motors del país”. La consellera va destacar el paper que ja desenvolupa però va afirmar que encara ha de tenir més transcendència. D'una banda, per la vinculació al medi d'uns professionals que tenen cura del territori. De l'altra, pel que suposa directament en el desenvolupament econòmic rural desenvolupant altres activitats lligades a la gastronomia i el turisme. I al davant, el repte de “fomentar el relleu generacional”, va concloure la consellera.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics