Dimarts, 23 d'Abril de 2024

Investigadors de la URV expliquen el moviment cooperatiu des d’una perspectiva històrica i arquitectònica

En el cicle 'La ciència del vi' han participat Antoni Gavaldà, del Departament d'Història i Història de l'Art, i Agustí Costa, de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura

12 d'Abril de 2019, per Redacció
  • Imatge de la sessió

    Cedida

Com es va iniciar el moviment cooperatiu a Catalunya, com funcionava i s’organitzava i què va impulsar la construcció dels cellers lligats a aquest moviment van ser alguns dels aspectes que l’investigador del Departament d’Història i Història de l’Art de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Agustí Costa, va explicar en la tercera sessió del cicle La ciència del vi. La sessió també va comptar amb la participació de l’investigador de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, Agustí Costa, qui va explicar els elements que permeten identificar les formes arquitectòniques que es poden veure en nombrosos cellers cooperatius que hi ha, prenent referència les obres de l’arquitecte Cèsar Martinell a la Terra Alta. La sessió es va fer ahir dimecres a l’Espai Turisme de Tarragona i també va comptar amb el tast de dos vins de la DO Tarragona, que col·labora amb el cicle, comentats per l’enòloga de la URV, Montse Canals.

Una cinquantena de persones van participar de la tercera sessió d’aquesta proposta de divulgació científica, que té per objectiu apropar el coneixement científic a la societat de la mà d’investigadors que fan recerca a la Universitat en àmbits molt diversos, i amb el vi com a element comú.

Una mirada multidisciplinar

Aquest nou cicle vol mostrar que darrere de cada glop de vi s’amaga no només molta recerca històrica, sinó també d’altres disciplines científiques que el converteixen en un producte viu, únic i en evolució constant. I es fa apropant el coneixement d’investigadors, investigadores i docents de la Universitat Rovira i Virgili al públic general.

Per aquest motiu, els temes triats són d’àmbits diversos. Des de quin paper tenia el vi a l’antiguitat, la relació entre el vi i la salut, les catedrals del vi, maridatges, l’enocomunicació, de tot el procés que se segueix des de que es conrea la vinya fins que es produeix el vi al celler, de les tècniques de màrqueting centrades en el vi, de les sensacions que produeix el seu consum i finalment de l’herència que hem heretat de grecs i romans respecte aquest producte. Les sessions es fan el segon dimecres de cada mes -excepte els mesos d’agost i setembre- i la iniciativa ha tingut tan bona acollida entre el públic que ja s’han exhaurit les places per totes les sessions, tot i que hi ha la possibilitat d’apuntar-se a les llista d’espera.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics