Dijous, 19 de Juliol de 2018

La 15a Fira de Bandolers d'Alcover tanca amb satisfacció per part dels organitzadors i visitants

09 d'Octubre de 2017, per Redacció
  • Fira de Bandolers d'Alcover d'enguany

    Cedida

Durant aquest cap de setmana, Alcover ha acollit una nova edició de la Fira de Bandolers, amb un programa de més de 50 actes adreçats a tots els públics. Els visitants han pogut viure les "trifulgues bandoleres" dels dos bàndols enfrontats dels segles XVI i XVII: Morells i Voltors.

Aquesta edició ha comptat amb una sèrie de novetats: la inauguració de la fira es va fer dijous, en compte del tradicional divendres, i va comptar amb una conferència sobre el bandolerisme català dels segles XVI i XVII a càrrec d'Agustí Alcoberro. També s'ha recuperat el teatre de carrer, amb la representació de quatre espectacles. Divendres a la tarda, com a novetat, els petits van poder gaudir d'una cercavila pels carrers del poble, acompanyats pels mateixos bandolers, entre ells el mateix Pere Voltor. A més a més, aquest any la fira ha comptat amb un corral d'animals i una exposició fotogràfica per reviure a través de les millors imatges, els 15 anys de fira.

A banda de les novetats, la Fira de Bandolers ha comptat amb un seguit d'actes que cada any prenen un pes important: com ara la "bandolerada", una gimcana amb gairebé 500 participants. Uns 800 comensals van prendre part del sopar del Tast de Bandolers que es va fer dissabte, i 22 colles van participar en la trobada gegantera de diumenge.

Molta gent va assistir de públic a les representacions teatrals bandoleres i a l'espectacle El túnel del temps que va oferir el grup de teatre local La Resclosa al Convent de les Arts.

Els carrers i places de la vila es van omplir per gaudir també de la mostra d'oficis, arts tradicionals i productes artesanals.

COMENTARIS (0)

Reportatges