Cookie control
Dimecres, 03 de Juny de 2020

La CEPTA destaca que el mercat de treball de la demarcació es comporta pitjor que el català

El darrer balanç de la CEPTA constata un alentiment en l'ocupació en el darrer trimestre de l'any

05 de Novembre de 2018, per Redacció/ACN
  • Un acte organitzat per la CEPTA, en una imatge d'arxiu.

    Cedida

La demarcació de Tarragona ha experimentat un alentiment del mercat de treball durant el tercer trimestre del 2018. És la principal conclusió del darrer balanç de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), a partir de les últimes dades de l'EPA. Des de la CEPTA es destaca que, tot i que la població activa i l'ocupada creixen de forma limitada, també ho fa l'atur. De fet, es trenca la tendència de reducció progressiva de l'atur, que es remuntava a l'any 2014. Aquest puntual esgotament de la tendència a la reducció de l'atur denota, per a la CEPTA, una evolució diferent a la que presenta Catalunya en el seu conjunt, i també a les altres demarcacions catalanes, on l'atur sí es redueix perceptiblement. Aquest fet confirma, un cop més, que el mercat de treball de Tarragona es comporta pitjor que la resta de territori català, segons la lectura que en fa la confederació.

De fet, segons destaca la CEPTA, el diferencial entre la taxa d'atur de les comarques del Camp i l'Ebre respecte la de Catalunya assoleix al tercer trimestre de 2018 màxims històrics, tot mantenint una trajectòria negativa que es va materialitzar amb creixent intensitat al mateix període del 2013.

L'evolució de l'atur a Tarragona, d'acord amb les dades publicades per l'Enquesta de Població Activa (EPA), elaborada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), corresponents al tercer trimestre del 2018, suposen un empitjorament marginal en comparació a les corresponents al mateix període del 2017.

L'evolució de l'atur i l'ocupació

La taxa d'atur se situa, en concret, en un 13,9%, el que representa un increment de 0,4 punts vers al mateix període de l'any anterior, la qual cosa representa situar-se per sota dels nivells de 2009. Des de la CEPTA es remarca que "el mercat de treball tarragoní torna a demostrar un comportament clarament estacional" i que així ho confirma la reducció de l'atur del tercer trimestre de 2018 respecte el segon.

Tampoc no és positiu, segons la CEPTA, el comportament de la taxa d'ocupació, que es troba per sota de la mitjana catalana. La població ocupada al tercer trimestre de 2018 se situa en 344,2 milers de persones, un 4,07% per sota de les dades de 2006, punt de partida de la sèrie històrica considerada Aquesta dada, junt amb la d'atur, evidencia la manca de normalització absoluta del mercat de treball, segons la CEPTA.

Per grans sectors de l'activitat econòmica, destaca el bon comportament de la indústria, que recupera l'ocupació d'abans de la crisi. Per contra, el sector de la construcció arrossega una dinàmica molt erràtica, amb uns nivells d'ocupació que rauen en mínims històrics, mentre el pes de l'ocupació al sector terciari esdevé aclaparador -si bé la indústria reté un protagonisme que la crisi no ha erosionat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics