Divendres, 19 d'Octubre de 2018

La CGT denuncia el col·lapse dels serveis d'urgències a santa Tecla i el Pius de Valls

Asseguren que, a Tarragona, hi ha hagut pacients que s'han esperat cinc hores per ser atesos

11 de Gener de 2018, per Redacció
  • Imatge d'arxiu de l'accés a santa Tecla, a Tarragona

    Cedida

"A santa Tecla també hi ha hagut i hi ha actualment col·Lapse al servei d’urgències", ha revelat aquest dijous a través d'un comunicat el sindicat CGT. "Els boxos estan doblats, i els passadissos són plens de pacients pendents d’ingrès sense llit a planta", han afegit dies després que es donés a conèixer el col·lapse del servei d'urgències del Joan XXIII.

Saturació a Valls

Tornant a santa Tecla, s'han detectat casos en què els pacients van trigar cinc hores en ser atesos pels facultatius. "Tot això molts dies sense reforços i els dies que s’ha reforçat el servei ha estat insuficient", s'ha lamentat al text fet arribar als mitjans.

La CGT ha indicat, a més, que "a les plantes d’hospitalització, els dies festius s’ha treballat amb menys personal que els dies laborables", tot i que "les necessitats dels pacients són les mateixes cada dia".

Fora de Tarragona, la CGT ha advertit que a l’Hospital Pius de Valls "han patit el tancament de mitja planta de medicina interna", fet que segons el sindicat ha provocat el col·lapse d’urgències "per la impossibilitat de realitzar els ingressos dels pacients per manca de llits". Els atesos s’han hagut de distribuir per altres plantes, "barrejant diferents patologies i posant adults a pediatria".

COMENTARIS (0)