Dilluns, 16 de Juliol de 2018

La CUP defensa una 'nova cultura de l'aigua per a la república catalana'

La formació presentarà una moció al ple del Consell Comarcal del Baix Camp en suport a l'aprovada per unanimitat al Priorat en defensa del cabal del riu

19 de Setembre de 2017, per Redacció
  • La CUP proposa que la república catalana aposti per 'una nova cultura de l'aigua'

    Cedida

La CUP ha estat acompanyada aquest matí per representants de la Plataforma riu Siurana viu, en una roda de premsa celebrada al Pantà de Siurana, en la qual el diputat Sergi Saladié ha plantejat la promoció de la 'nova cultura de l'aigua' "en el marc del nou procés constituent que ha de definir la nova constitució de la república catalana". El representant de la Plataforma, Mike Holt, ha recordat un cop més la concessió de la confederació hidrogràfica de l'Ebre a la comunitat de regants del pantà de Riudecanyes, "atempta directament contra el cabal ecològic del riu, el qual s'asseca en la seva arribada a la l'assut de la venta d'en Pubill".

La consellera comarcal de la CUP Baix Camp, Marta Llorens, ha explicat que "fa unes setmanes el consell d'alcaldes del Priorat i el Consell Comarcal, van aprovar una moció per unanimitat, en el qual es reclama a les institucions competents que es garanteixi el cabal ecològic del riu Siurana". La reusenca ha explicat que al ple del Consell Comarcal del Baix Camp d'aquest dimarts, la formació presentarà una moció de suport a aquesta iniciativa de consens a la comarca. L'objectiu de la CUP, que també té previst presentar aquesta moció a la Diputació de Tarragona, "no és plantejar conflictes entre territoris, sinó fer un front comú per començar a desenvolupar polítiques territorials, en les quals la política hídrica o qualsevol altre, no sigui un obstacle per un territori per a desenvolupar-se, sinó que sigui un potencial de desenvolupament socioeconòmic per al conjunt del territori".

En aquest sentit, tant Llorens com el diputat provincial Edgar Fernández han denunciat que "cal que d'una vegada les institucions supramunicipals comencin a fer polítiques planificades i que tinguin en compte tot el conjunt del territori, en lloc de ser mers repartidors de diners públics per als ajuntaments perquè cadascú faci la seva i sempre hi guanyin els més grans". Saladié ha tancat la roda de premsa, plantejant la proposta de l'esquerra anticapitalista per al futur més proper.

En el marc del proper 1 d'octubre, i "especialment del procés constituent que s'ha d'obrir amb la victòria del sí", el diputat ha vindicat la presència a Siurana, "ja que, cal plantejar d'una vegada per totes la necessitat d'impulsar una 'nova cultura de l'aigua, que tingui en compte des de l'immens riu Ebre, fins als rius més petits que han estat extingits per diferents interessos, com són el propi Siurana, però també el Francolí o el Gaià per ficar exemples propers".

COMENTARIS (0)

Reportatges