Dijous, 25 d'Abril de 2024

La CUP Tarragona revela que Floria és investigada pel cas del 'coaching' de l'AMT

Des de la formació anticapitalista asseguren que la Fiscalia ha conclòs que "hi ha indicis de delicte"

23 d'Octubre de 2018, per Redacció
  • La regidora Floria en una imatge d'arxiu.

    ACN

El cas del 'coaching' de l'empresa d'Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) ha arribat al jutjat després que la Fiscalia hagi conclòs que "hi ha indicis de delicte". Així ho explica el mitjà 'Porta Enrere', que afegeix que els principals investigats són la regidora Begoña Floria, el gerent de l'AMT Sergio Arts, els dos administradors de l'empresa que va guanyar el concurs i una de les empreses que es van presentar al procés negociat sense publicitat. La CUP Tarragona celebra "que la investigació tiri endavant", ja que considera que és "un cas que evidencia la gestió opaca i política d'amiguets que impera a l'Ajuntament de Tarragona".

El cas va arribar a la justícia quan el darrer 7 de febrer la CUP Tarragona va portar a Fiscalia les informacions que, mesos abans, havia publicat 'Porta Enrere' sobre les presumptes irregularitats en la contractació d'un curs de 'coaching' que va costar 47.000€, després que la formació anticapitalista se sentís "insatisfeta per les contradiccions que representaven les respostes que havien demanat via Consell d'Administració de l'AMT". L'objectiu, per a la formació, és esclarir "si es van cometre delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d'influències o blanqueig de capital, al voltant d'aquesta contractació".

La contractació del servei de 'coaching' es va fer a partir d'un procés negociat sense publicitat, iniciat per l'AMT, que va guanyar l'empresa Isora Solutions. Entre les informacions facilitades per la gerència en Consell d'Administració i entre les declaracions dels diferents implicates publicades a 'Porta Enerere', existeixen, segons la formació anticapitalista, "diverses contradiccions o preguntes sense resoldre pel que fa, per exemple, l'objectiu de la contractació, el calendari concret de les sessions formatives, la raó per què no va passar el contracte per Consell d'Administració, per què es van convidar les tres empreses i la relació de Begoña Floria amb Hernán Cerna, administrador d'Isora Solutions".

Segons les informacions de 'Porta Enrere', Floria, que era presidenta de l'AMT durant l'època de signatura del contracte, malgrat posteriorment s'ha desvinculat de la figura de Cerna, havia estat alumna seva i havia fet de professora en diversos cursos de 'coaching' que el mateix Cerna havia organitzat. A més a més, les dues empreses que també es van presentar al negociat sense publicitat van fer-ho, segons declaracions recollides pel mitjà, a instàncies d'Isora Solutions, malgrat una d'elles no tenia infraestructura per poder exercir el servei.

La CUP espera "que la investigació judicial serveixi per esclarir tots els dubtes que hi ha al voltant d'aquest contracte i de punt d'inflexió per acabar amb les pràctiques de caciquisme habituals dins l'Ajuntament de Tarragona".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics