Cookie control
Dimarts, 07 de Juliol de 2020

La Diputació amplia fins al juliol el termini perquè els ens locals demanin ajuts per a inversions en habitatges municipals

03 de Juny de 2020, per Redacció
  • Amposta es va beneficiar l'any passat de les subvencions de la Diputació

    Cedida

Els ens locals interessats a demanar els ajuts per a inversions en habitatges municipals de la Diputació de Tarragona podran fer-ho fins al 17 de juliol. La institució ha ampliat el termini de presentació de sol·licituds, ja que va quedar suspès arran de la situació de pandèmia per la Covid-19. Aquests tenen per objectiu "impulsar el desenvolupament de polítiques socials d'habitatge i revertir el despoblament a l'entorn rural", segons fonts de l'administració. En concret, els ens locals podran sol·licitar els ajuts d'habitatge per construir, rehabilitar i millorar la qualitat d'immobles de propietat municipal o cedits per un període de 10 anys per a destinar-los a habitatges socials.

Com a novetat, enguany també hi podran optar municipis i entitats municipals descentralitzades (EMD) del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès que vulguin millorar pisos o cases de propietat municipal amb l'objectiu d'utilitzar-los per revertir el despoblament. "Amb aquestes subvencions volem refermar el suport de la Diputació als ajuntaments que posen en marxa polítiques socials d'habitatge, molt necessàries en temps de recuperació econòmica.

Uns ajuts als que, enguany, també hi podran optar els municipis i nuclis de població més petits de la demarcació, en aquest cas, per facilitar l'accés a l'habitatge i atreure nous habitants a les zones rurals, i lluitar així contra el despoblament", assegura el diputat delegat del Servei d'Assistència al Municipi de la Diputació de Tarragona, Enric Adell. Amposta és un dels municipis que es van beneficiar d'aquests ajuts l'any passat. L'Ajuntament va rebre una subvenció de 30.000 euros per part de la Diputació de Tarragona i que s'han destinat a reformar i convertir en habitatges socials tres immobles als carrers de la Parra, de l'Orient i d'Ataülf, on s'estan executant part d'aquestes obres actualment.

Calafell, la Bisbal del Penedès i Gandesa són altres tres municipis que van rebre ajuts en la convocatòria del 2019. Pel que fa als beneficiaris dels ajuts, quan aquests es destinin a desenvolupar polítiques socials d'habitatges, s'hi poden acollir tots els municipis i EMD de la demarcació. I quan l'objectiu sigui revertir el despoblament en l'entorn rural, hi poden optar els municipis i EMD de fins a 1.000 habitants. L'import de l'ajut pot ser de fins el 95% del pressupost elegible de l'actuació, amb un màxim de 15.000 euros per a cada habitatge (5.000 més que la convocatòria del 2019). Les actuacions s'hauran d'executar abans del 30 de setembre del 2021 i no podran ser cofinançades amb altres programes i plans d'actuació de la Diputació de Tarragona.

Si es financen conjuntament amb altres programes o plans, en cap cas la suma dels ajuts i altres ingressos concedits per a una mateixa actuació pot superar el 95% del pressupost elegible. La quantia total de les inversions en la present convocatòria és de 300.000€. Per a més informació: www.seuelectronica.dipta.cat

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics