Dimarts, 26 de Març de 2019

La Diputació de Tarragona injecta 22 milions d'euros a 190 ens locals per millorar la via pública o els equipaments

El Pla d'Acció Municipal permet que es realitzin unes 400 actuacions

06 de Novembre de 2018, per Redacció/ACN
  • Imatge d'arxiu de l'edifici de la Diputació de Tarragona.

    Cedida

La Diputació de Tarragona ha concedit enguany 21,8 milions d'euros a 190 municipis i entitats descentralitzades del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre mitjançant el Pla d'Acció Municipal (PAM) del 2018. Del conjunt d'ajuts concedits, els ajuntaments destinaran més de 15 milions d'euros a realitzar inversions i la resta, 6 milions d'euros, a sufragar despesa corrent i al manteniment de llocs de secretaria i intervenció. La meitat de la dotació del PAM 2018 destinada a inversions està servint per millorar vies públiques i accessos als nuclis de població. Les altres actuacions més habituals que realitzen els ajuntaments amb el suport del PAM 2018 són inversions a instal·lacions esportives, equipaments socials, culturals o millores a l'enllumenat públic.

D'altra banda, la Diputació de Tarragona també ha concedit enguany 2,7 milions d'euros a 171 municipis mitjançant el programa específic d'obres per al sanejament, abastament i distribució d'aigua potable i del programa per a la modernització d'equipaments informàtics per garantir l'administració electrònica (PEXI) 2018. Aquestes subvencions permeten fer realitat 207 actuacions a la demarcació. La majoria d'aquestes intervencions (147) són d'abastament d'aigua potable als municipis, i la resta serveixen per modernitzar els equipaments informàtics dels ajuntaments amb l'objectiu de garantir la implementació de l'administració electrònica.

Els ajuts del Pla d'Acció Municipal 2018 formen part dels més de 80 milions d'euros que la Diputació de Tarragona destinarà a aquest objectiu al llarg del període 2017-2020. El 26 d'octubre el Ple de la Diputació de Tarragona va aprovar les bases reguladores amb les condicions per tal que els ajuntaments puguin optar als ajuts de l'anualitat 2019 del PAM.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)