Cookie control
Dissabte, 06 de Juny de 2020

La Diputació s'adhereix al manifest municipalista davant la crisi del coronavirus

24 de Març de 2020, per Redacció
  • Una imatge de la Diputació

    Reusdigital.cat

La Diputació de Tarragona ha mostrat el seu suport al manifest que, aquest passat dilluns, han emès conjuntament l'Associació catalana de municipis (ACM), la Federació de municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació de micropobles de Catalunya (AMC) a l'entorn de la crisi generada pel contagi de la COVID-19. El manifest de les entitats municipalistes reclama, entre altres mesures, que el món local pugui disposar de les eines i de la capacitat d'adaptació necessària per a les exigències que s'hauran de fer front en els propers mesos i anys com a conseqüència de la paràlisi de la covid-19, "en una clara aposta per les persones que poden perdre la feina a causa d'aquesta crisi, a les famílies que ho necessitin, als autònoms, a les petites i mitjanes empreses i, en general, al sector productiu del país", segons s'ha fet constar en un cominicat.

En concret, es demana que els ajuntamens puguin "mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l'estabilitat pressupostària; anul·lar totes les mesures que encara queden de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) que limiten l'autonomia local; garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l'any 2020 i poder-les ampliar a les noves necessitats que generarà la crisi; contractar persones sense les actuals limitacions, especialment per a donar resposta als nous usuaris de serveis socials que tenim ja avui, i redefinir els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027".

Es tracta, assenyalen, de disposar "d'instruments efectius per a donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant aquesta crisi". En aquest sentit, els ens locals demanen ser "coresponsables de les decisions estructurals que s'han de prendre per a redreçar l'actual situació i afrontar el futur". La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó ha dit que són "del tot adients per tal de fer front a la situació actual de crisi derivada del coronavirus". Ha aprofitat l'adhesió a aquest comunicat per refermar el suport de la institució a les persones afectades directament o indirectament per aquesta crisi.

El manifest de l'ACM, la FMC i l'AMC insisteix, d'altra banda, en la necessitat que hi hagi un confinament estricte i que les administracions supramunicipals tinguin com a prioritat la salut de les persones, en especial les més vulnerables al coronavirus. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics