Dissabte, 20 d'Abril de 2024

La DOP Siurana destaca dos alumnes de l'Escola d'hostaleria i turisme de Cambrils

10 de Juny de 2019, per Redacció
  • Roxana Tivadar rep una beca DOP Siurana

    Cedida

La DOP Siurana ha lliurat una beca valorada amb 400 euros a l’alumna de l’Escola d’hostaleria i turisme (EHiT) de Cambrils Roxana Tivadar i una menció especial a Gerard Delgado. Ambdós han privilegiat i reconegut el paper de l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana en els seus treballs de final de curs del cicle formatiu de grau mitjà de cuina-gastronomia i serveis de restauració i rebran un curs de tast amb el Panell de tast oficial d’olis verges d’oliva de Catalunya i oli d’oliva verge extra per a tot un any, segons s'ha exposat.

La concessió de la beca és fruit d’un conveni signat a finals de 2018 entre el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, i el director de l’EHiT, Jordi Jardí, "per prestigiar i reconèixer l’oli entre els estudiants i futurs cuiners, amb l’objectiu que en l’exercici de la seva tasca professional tinguin en compte la importància d’un aliment saludable i pilar de la dieta mediterrània, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

El jurat, format per representants del centre, la DOP i un cuiner extern però format a l’EHiT de Cambrils, ha seleccionat com a guanyador el projecte de Roxana Tivadar 'Vuori Meri' "per la seva excel·lència a nivell de concepte i detalls, per la comunicació realitzada del mateix i per la preparació in situ d’un plat amb oli verfe d'oliva". El seu treball proposava l’obertura d’un restaurant "de fusió de cuina mediterrània i finesa a Tarragona, ressaltant a la carta gastronòmica la presència de l’oove DOP Siurana i amb una intenció clara de donar-li visibilitat i prestigi a través del web i de les xarxes socials", s'ha explicat.

La menció especial ha estat per a Gerard Delgado Rius amb el projecte 'Can Rius'. El jurat ha valorat l’experiència oleoturística complerta que ha proposat. L’alumne plantejava obrir un restaurant en un dels municipis que estan sota l’empara de la DOP Siurana, Margalef del Montsant. Delgado presenta al seu projecte "un viatge de sensacions gastronòmiques a través de l’oove i ressalta la importància de conèixer l’origen de l’oli, el cultiu de l’olivera i fins i tot la descoberta d’un molí reconvertit en centre d’interpretació". 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics