Dilluns, 19 de Novembre de 2018

La DOP Siurana promou dues beques a l'Escola Institut d'Hoteleria i Turisme de Cambrils

Els ajuts estan valorats en 400 euros

05 de Novembre de 2018, per Redacció
  • Imatge del moment en què s'ha signat el conveni de col·laboració.

    Cedida

La DOP Siurana i l’Escola Institut d’Hoteleria i Turisme de Cambrils (EIHT) han signat un conveni per instaurar dues beques valorades amb 400 euros cadascuna, a les quals podran optar els estudiants de grau mig i de grau superior que demostrin en els seus treballs de final de curs una sensibilitat i valoració particular de l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana, així com també el seu entorn natural i paisatgístic. L’acció pedagògica, que s'aplicarà aquest curs lectiu (2018-2019), s’emmarca en el conjunt d’activitats que promou la DOP Siurana per difondre la cultura de l’oli entre diferents públics. En aquest cas, adreçada als estudiants que s’estan formant a l’escola d’hostaleria de Cambrils i que seran els cuiners i professionals del futur.

D’acord el conveni signat entre el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, i el director de l’EIHT, Jordi Jardí, els estudiants hauran de demostrar en el treball final el seu interès, coneixement i sensibilitat envers l’oli d’oliva verge extra, un aliment que forma part de la dieta mediterrània, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. El jurat valorarà que en el treball de l’alumne s’incloguin referències a l’oove, en especial, que els estudiants dissenyin un plat amb especial protagonisme de l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana, com també que sigui present en l’oferta d’algun servei específic (com ara una ruta turística o l’elaboració artesana de productes derivats de l’oli) i en la utilització dels productes locals, de proximitat i de quilòmetre zero.

El guanyador de la beca de cadascun dels cicles formatius s’endurà 400 euros en efectiu i un curs de tast amb el Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya. El veredicte es coneixerà a final de curs, un cop valorats els projectes finals.

COMENTARIS (0)

Reportatges