Dissabte, 18 d'Agost de 2018

’La Festa per a Tothom’ porta la Santa Tecla més solidària

El programa ofereix vuit activitats perquè les persones amb capacitats diferents gaudeixin de la festa major

17 de Setembre de 2017, per Marina Martínez/ Josep Cartanyà/ Infocamp
  • El gegant Martí, de Premià de Mar, adaptat per a portar en cadira de rodes, ha estat convida avui a la ’Festa per a Tothom’, al Balcó de Tarragona

    Josep Cartanyà

La 27a edició del programa 'Festa per a Tothom' ha donat aquest dissabte al matí el tret de sortida amb la tradicional foto de família al Balcó del Mediterrani. Enguany la iniciativa coincideix amb els actes dels 50 anys de Dow Chemical Tarragona, promotora del programa, que ha aportat 150 empleats i familiars que s'han afegit a la resta de voluntaris, fins a 450 persones.

Una festa que s’ha estès “com una taca d’oli”, tal com ha exemplificat Anton Valero, director general de Dow Chemical a Espanya i Portugal. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que la 'Festa per Tothom' aporta el caràcter “solidari i d’inclusió” a Santa Tecla.

La “penya” festiva ha estat acompanyada pel gegant Martí de Premià de Mar, adaptat per a persones amb cadira de rodes, que l’any vinent tindrà de parella la nova geganta adaptada per a persones amb capacitats diferents que impulsa Dow. També s'ha presentat el programa de Santa Tecla en braille, s'ha fet una demostració a càrrec del primer judoka català amb síndrome de Down i, a continuació, “la penya” ha anat a passar el dia a PortAventura. En els propers dies també assistiran a la Santa Tecla petita i gaudiran d’actes com el pregó, el 'Cafè, copa i puro', la processó o el castells de focs.

Ben a prop d’allí, al Teatre Tarragona, ha tingut lloc durant tot el dia la 23a edició de la Marató de Donants de Sang que enguany incorporava donants de plasma. Centenars de persones han exercit un gest de solidaritat gaudint, a més, de diverses activitats per a tot tipus de públic.

COMENTARIS (0)

Reportatges