Dijous, 25 d'Abril de 2024

La Fundació FF premia investigadors de l’Hospital Universitari Joan XXIII

Pel millor treball en Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crónica que pretén agrupar els pacients en funció de la configuració dels seus símptomes

20 de Maig de 2015, per Redacció
  • Els investigadors guardonats de l’Hospital Universitari Joan XXIII

    Cedida

Aquest dimarts 19 de maig, la Fundació d’Afectats i Afectades de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica (Fundació FF) ha lliurat el Premi Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica 2014 Fundació FF-FED-SED als investigadors de la Clínica del Dolor de l’Hospital Joan XXIII. Han rebut el guardó els doctors Antoni Castel Riu, Ramon Fontova Garrofé, Sergi Boada Pie,  Jorge Ramos Costoya, Jordi Recasens Urbe, i les doctores Anna Padrol Munté, Rocío Periñán Blanco i Maria José Poveda Elices, pel seu treball 'Classificació dels pacients de fibromiàlgia en base dels seus nivells de dolor, funcionalitat, distrés psicològic i variables cognitives'. Aquest premi compta amb el reconeixement científic de la 'Sociedad Española del Dolor i de la Fundación Española del Dolor'.

L’estudi guardonat

Un aspecte que pot millorar l'eficàcia dels programes multidisciplinaris de tractament de la fibromiàlgia és considerar que els pacients amb aquesta malaltia no constitueixen un grup homogeni i que, per tant, han d'ajustar-se els programes de tractament a característiques específiques dels pacients.

L'objectiu del treball premiat consisteix a determinar agrupacions de pacients en funció de l'expressió dels símptomes relacionats amb el dolor, la funcionalitat, el distrés psicològic i l’afrontament cognitiu. Aquest treball ha comptat amb la col·laboració de 152 pacients, totes dones i amb una mitjana d'edat de 50 anys. Havien estat diagnosticades de fibromiàlgia i van ser ateses a l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.

L’acte ha tingut lloc a l’Edifici Modular de Docència i Recerca del Parc Sanitari Joan XXIII.  La Fundació FF entrega aquest premi en el marc del programa de compromís amb el foment de la investigació de la fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Cronica. L’entitat va crear aquests guardons al 2004 per incentivar la recerca clínica per part d’equips multidisciplinaris.

Tal com va indicar la presidenta de la Fundació FF, Emilia Altarriba, la investigació "és un dels punts prioritaris a desenvolupar que reclamen les persones afectades de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crónica".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics