La PAH ocupa oficines del BBVA per exigir solucions per a les famílies que no poden pagar l’habitatge

Els activistes irrompen en sucursals de Tarragona i Terrassa

20 d'Abril de 2017, per ACN

  • Activistes de la PAH a l'interior de l'Oficina del BBVA, situada a la plaça Imperial Tarraco

    ACN

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha protagonitzat aquest dijous noves accions reivindicatives en oficines del BBVA a Tarragona i Terrassa. El col·lectiu ha exigit que l’empresa es responsabilitzi de tots els casos de la gestora Anticipa -que gestiona les hipoteques de Catalunya Caixa, actualment propietat del BBVA-, que designi interlocutor vàlids i es reuneixi amb els afectats, i que garanteixi la dació en pagament a cost zero i el lloguer social en base als ingressos. A més, la PAH ha demanat l’anul·lació de l’IRPH sense diferencial, una solució habitacional per als casos de recuperació i la cessió d’habitatges a les administracions públiques per al lloguer adreçat a famílies vulnerables.

Amb crits de “Sí que es pot!”, xiulets i pancartes, unes 150 persones pertanyents a les PAH de tota la demarcació han irromput aquest dijous al matí a la sucursal del BBVA a la plaça Imperial Tarraco, a Tarragona.

La coordinadora de la PAH de Tarragona, Carme Lleyda, ha explicat que la d’aquest dijous ha estat una acció conjunta a oficines del BBVA per reclamar que es faci càrrec dels casos que ha rebut de Catalunya Caixa i de la gestora Anticipa, i que “no es passin la pilota els uns als altres”.

Segons la PAH, només a la ciutat de Tarragona hi ha uns 140 casos de famílies que mantenen litigis oberts amb entitats bancàries, dels quals un mig centenar corresponen al BBVA.

Juan Manuel Bravo, de la PAH del Vendrell, ha afegit que a la capital del Baix Penedès aquesta entitat hi té moltes famílies afectades, “algunes amb situacions molt dramàtiques en què el banc els ha deixat amb un deute de per vida”.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.