Dimarts, 23 d'Abril de 2024

La pirotècnia Valenciana guanya el 26è Concurs de Focs Artificials Ciutat de Tarragona

En segona posició ha quedat la pirotècnia xinesa Firevision i, en tercer i quart lloc, Xaraiva i Valacea

03 de Juliol de 2016, per ACN
  • Entrega dels guardons del concurs de foc artificials de Tarragona

    ACN

La pirotècnia Valenciana ha guanyat el 26è Concurs de Focs Artificials Ciutat de Tarragona. El jurat ha comunicat aquest diumenge el seu veredicte després de quatre dies consecutius d’espectacles pirotècnics a la platja del Miracle. Segons el veredicte, la pirotècnia Valenciana, de Llanera de Ranes, València, ha obtingut 1.759 punts del jurat. El segon lloc, amb 1.483 punts, ha estat per la xinesa Firevision Internacional i el tercer i quarts qualificats han estat Xaraiva, d’Ourense, amb 1.304 punts, i Valacea, d’Àlava, amb 1.249 punts. La Valenciana, guanyadora de l’edició d’enguany, s’emporta el trofeu ‘Venus Ciutat de Tarragona’ i adjudicació dels espectacles públics de focs artificials durant les festes de Santa Tecla 2016 per valor de 26.000 euros. A més, també rep el premi especial Festa Major de Granollers i l’adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers.

El lliurament dels premis ha anat a càrrec de la consellera de Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, que ha estat acompanyada de representants del jurat, de l’organització del concurs i de les pirotècnies participants. En aquesta edició, en què hi han participat quatre pirotècnies, s’havien presentat 18 empreses, 11 d’estatals i set d’estrangeres. Firevision, Xaraiva i Valacea han rebut una placa commemorativa i un document acreditatiu.

El jurat ha estat integrat per 12 membres, sota la presidència de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Dins el jurat, es constitueix una subcomissió tècnica integrada persones vinculades amb el món de la pirotècnia, que són també les encarregades de determinar les penalitzacions, si n’hi hagués, previstes en les bases.

A l'hora de prendre la seva decisió, es valora especialment l'ocupació de l'espai aeri; la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors; la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d'efectes, sonoritat, conjunció amb l'entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el ‘crescendo’ final i l'acceptació per part del públic. Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts, i per tant cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics