Dimarts, 23 d'Abril de 2024

La producció de fruita dolça al Camp i l'Ebre es recupera

La collita de cirera, préssec i nectarina serà de 37.300 tones aquesta campanya, segons la previsió del Departament d'Agricultura

23 de Maig de 2017, per Lurdes Moreso/ El Punt Avui
  • El Grup Fruiter de Benissanet fa una setmana que ha començat la collita de préssecs

    José Carlos León

La producció de fruita dolça es recupera aquesta campanya en el conjunt del país després de dues campanyes fluixes. Al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, el Departament d'Agricultura estima que la collita, que en algunes varietats tot just acaba de començar, serà de 37.300 tones, bona part concentrades a la Ribera d'Ebre. “Les previsions de collita de fruita de pinyol catalana d'enguany són un 13% superiors a les de l'any passat i amb 407.920 tones recuperaran el potencial productiu català perdut en les darreres campanyes”, ha dit el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, Carmel Mòdol.

Els productors de la Ribera d'Ebre preveuen que el volum de producció de la comarca serà d'entre 23.000 i 28.000 tones, una quantitat que consideren normal. “Ha fet fred a l'hivern, el quallat i la floració han anat bé, tot i que les elevades temperatures dels últims dies no beneficien la fase final de maduració del fruit”, ha explicat el gerent de Grup Fruiter de Benissanet, Marc Piñol. La meteorologia determina que la collita oscil·le entre un 20% més o un 20% menys cada campanya, segons Piñol. L'any passat el temps va afectar sobretot les varietats primerenques amb una floració llarga i quallats irregulars que van desequilibrar l'arbre, que va tenir poques hores de fred, mentre que el 2015 les pedregades van provocar una davallada productiva.

Però no només el volum de fruita recollida preocupa els productors de fruita dolça, ja que el preu també determina l'èxit de la campanya. I, en aquest sentit, tot i que la campanya de recol·lecció de préssecs acaba d'arrencar, ja hi ha altres zones de l'Estat, com ara Múrcia i Andalusia, en plena campanya. “Hi ha molta oferta i això ens fa témer una caiguda del preu”, ha alertat Piñol. Grup Fruiter de Benissanet exporta un 80% de la seva producció.

Pel que fa a la resta de demarcacions catalanes, l'única on la producció serà més baixa que el 2016 és Girona, on es colliran 1.800 tones de fruita dolça. A Lleida, la producció serà de 362.600 tones i a Barcelona s'estima que serà de 6.220 tones.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics