Cookie control
Dilluns, 30 de Març de 2020

La Selva del Camp comptarà amb un Casal del nucli antic a la tardor

El casal s'ubicarà a l'auditori de Santa Llúcia després de desestimar el projecte de l'Ateneu

02 de Març de 2018, per Arnau Martínez
  • Imatge de l'auditori Santa Llúcia, espai on s'ubicarà el Casal

    Cedida

El nou Casal del nucli antic de la Selva del Camp se situarà a l'edifici annex de l'auditori Santa Llúcia, afegint-hi dues plantes més, i serà una realitat durant la tardor. El nou centre d'entitats serà possible gràcies a la prorroga de dos anys del Pla de barris, iniciat el 2010.Llavors ja es preveia aquesta construcció, però l'actual equip de govern va preferir aprofitar. "Es pretén donar serveis a diverses entitats de la Selva", ha explicat l'alcalde del municipi, Josep Masdeu.

La Selva del Camp ja compta amb un casal d'entitats al Camí de l'Horta, però amb el gran teixit associatiu de la localitat, aquest s'ha quedat petit. Masdeu ha destacat que el projecte representa unes "millors condicions físiques" per a les entitats, exemplificant-ho amb el Centre d'Estudis Selvatans que podrà disposar d'un lloc d'arxiu propi. L'actual casal d'entitats continuarà en funcionament, però "es farà un replantejament de la ubicació de totes les associacions segons les característiques de cadascuna", ha avançat l'alcalde.

El projecte redactat per l'arquitecte municipal s'ha aprovat aquesta darrera setmana. Ara es troba en fase d'exposició pública i a finals d'aquest mes de març es traurà a concurs. Compta amb un pressupost de 675.000 euros, el 75% correrà a càrrec del Pla de barris i el 25% restant l'assumirà l'Ajuntament.

El projecte inicial preveia ubicar el casal a l'Ateneu

La idea de l'equip de gover però, no era situar el nou casal a Santa Llúcia, sinó al teatre de l'Ateneu. Aquestes instal·lacions es troben tancades des de fa uns anys a causa de la falta de seguretat de les mateixes. "Trobàvem més lògic rehabilitar un espai existent, lligat a la història i la cultura de la Selva", ha valorat Josep Masdeu.

El consistori es va posar en contacte amb la junta de la Societat de l'Ateneu per elaborar un projecte conjunt. Un dels requeriments del Pla de barris és que l'edifici passi a ser de titularitat pública. Es va redactar l'acord, però al sotmetre'l a votació davant l'assemblea de socis, no va prosperar. Malgrat ser l'opció més votada, es necessitaven dos terços i per un sol vot no es va aconseguir.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics