Cookie control
Dissabte, 20 d'Abril de 2019

La Selva del Camp estrena el nou Casal del Nucli Antic

El nou equipament, que donarà servei a les entitats, es completa amb la remodelació de l'auditori de Santa Llúcia

11 de Febrer de 2019, per Redacció
  • Imatge del nou casal

    Cedida

Els veïns de la Selva del Camp han estrenat aquest cap de setmana el darrer equipament inclòs dins del Pla de Barris que l'Ajuntament ha desenvolupat els darrers anys amb el suport econòmic de la Generalitat per tal de revitalitzar el centre històric de la localitat. Es tracta del nou Casal del Nucli Antic, un equipament que s'ha construït de forma annexa a la sala Santa Llúcia i amb el qual els dos edificis passen a convertir-se en un centre de serveis per a les entitats del municipi.

El nou equipament ha costat 470.000 euros, els quals formen part del paquet de 4 milions d'euros que al llarg dels últims anys s'han destinat a millorar el nucli antic selvatà. Tres quartes parts de la inversió han estat aportades per l'administració catalana i la quarta part restant, pel consistori. A més del nou casal, en aquest paquet també hi figura la remodelació integral del Tomb de Muralles, la millora dels serveis en els carrers del nucli antic, el nou enllumenat, així com diverses campanyes d'ajuda a la millora d'habitatges i façanes, el comerç i les campanyes ocupacionals.

Per tal de completar l'acte oficial d'estrena de l'equipament, que es van encarregar de realitzar els representants municipals, les activitats lúdiques i culturals han omplert l'agenda del nou casal durant tot el cap de setmana. A més de les portes obertes dirigides a entitats i veïns, els més petits van ser els primers a gaudir de les instal·lacions, amb un espectacle infantil a càrrec de la companyia Danses Esbojarrades. La música va tenir un paper destacat, amb la formació musical Swing Airlines, que va oferir un concert acompanyat d'una degustació de vins Estones; mentre que els joves músics de l'Aula Vilalta van amenitzar un vermut musical. El programa es va tancar amb l'espectacle de poesia de l'actor i director selvatà Josep Maria Puig i Baiget, que ja va ser l'encarregat d'inaugurar la sala Santa Llúcia l'any 1990 quan es va convertir en auditori.

El nou casal, situat al carrer de l'Hospital, s'ha aixecat sobre el que fins ara era l'edifici adjacent a l'antiga capella gòtica de Santa Llúcia. D'aquesta manera, el que fins ara era una construcció de planta baixa s'ha convertit en un casal amb dues plantes superiors i gairebé 500 metres quadrats de superfície total. Les sales a peu de carrer es destinaran al Jutjat de Pau i les plantes superiors s'han dividit en despatxos modulars pensats per a celebrar-hi trobades o reunions de les entitats i agrupacions locals. L'actuació també s'ha aprofitat per a millorar l'auditori de la Santa Llúcia, concretament pel que fa a la climatització i l'acústica de la sala.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges