Dilluns, 18 de Febrer de 2019

La URV acull un examen internacional per acreditar avaluadors de cervesa

Les persones que passen la prova estan acreditats per fer tastos, participar en concursos i avaluar el producte de forma oficial

03 de Juliol de 2018, per Redacció
  • Un dels examinats

    URV

20 persones provinents de Catalunya i d’arreu de l’Estat espanyol així com de Portugal s’han examinat a la Facultat d’Enologia de la URV per obtenir una acreditació que els certificarà com avaluadors de cervesa, és a dir, que poden fer-ne tastos i participar en concursos per donar la seva opinió i avaluar el producte de forma oficial. La prova ha forma part del programa Beer Judge Certification Program (BJCP). És la segona vegada aquest examen es fa a la URV.

Es tracta d’exàmens que es duen a terme arreu del món durant l’any i que arriben de nou a la demarcació de Tarragona. El professor del màster de begudes fermentades de la URV i membre acreditat del BJCP, Albert Barrachina, és qui coordina l’execució d’aquesta prova a la Facultat d’Enologia. Les persones que han fet la prova han hagut d’aprovar prèviament un examen teòric i s’han examinat de la part pràctica en la qual han tastat sis cerveses durant una hora i mitja. El tast es fa a cegues i fins després de l’examen ningú ha sabut res més de les cerveses que el seu estil.

Els participants n’han fet la descripció i han valorat aspectes sensorials i visuals entre altres. Els participants han estat examinats per tres jutges certificats catalans. Un participant en l’examen, a la Sala de tast de la Facultat d’Enologia. El Beer Judge Certification Program a ser fundat el 1985 i actualment té més de 7.000 jutges en actiu.

 

COMENTARIS (0)