Cookie control
Divendres, 20 de Setembre de 2019

La URV, entre les millors universitats europees en excel·lència en docència segons el Times Higher Education

S'ha situat en el top 125 d'aquest rànquing, en el qual té un pes important el resultat de les enquestes als estudiants

05 de Juliol de 2019, per Redacció
  • Un grup d'estudiants, a la URV

    Cedida

L'índex Times Higher Education (THE) ha fet públic aquesta setmana un nou rànquing en què posiciona les millors universitats europees pel que fa a l’excel·lència en docència. La Universitat Rovira i Virgili (URV) es troba en l’interval 101-125 en aquest llistat que incorpora 258 universitats europees. L’any passat ocupava la posició 76-100.

El THE Europe Teaching Rankings 2019 es basa en 14 indicadors, a través dels quals es crea una puntuació global, que és la que reflecteix la fortalesa de la institució. Els indicadors s’agrupen en quatre àrees: compromís, recursos, resultats i entorn. La primera d’aquestes té un pes del 35% en la valoració final, recursos i resultats un 20% cadascuna i entorn un 25%. En les tres primeres àrees es tenen en compte els resultats de les enquestes que s’han fet als estudiants de les institucions, que influeixen en 6 dels 14 indicadors que s’avaluen en total, i que suposen un pes del 45% del resultat. D’altra banda, també utilitzen les dades que faciliten les institucions al THE, les extretes d’una enquesta de reputació als acadèmics, així com les que s’obtenen de les dades bibliomètriques d’Scopus (Elsevier), entre altres.

Les enquestes que s’han fet als estudiants incorporen qüestions relacionades amb el compromís de l’alumnat amb els estudis, la interacció amb el professor, la qualitat del servei i les oportunitats que s’ofereixen per tenir preparació de cara al futur. En total han respost l’enquesta més de 125.000 estudiants de 18 països europeus. En aquest aspecte, la URV es troba en 6a posició en l'àmbit català i en la 18a posició de l’Estat espanyol, compartint lloc amb tres universitats més.

El rànquing inclou únicament universitats de països membres tant de l’Espai Europeu d’Educació Superior com de l’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic, i que han estat qualificats com a economies desenvolupades per les Nacions Unides. A més, han d’oferir graus i màsters reconeguts oficialment i tenir almenys 3.000 estudiants matriculats de grau. A banda, han d’haver aconseguit un mínim de 60 respostes vàlides a les enquestes que s’han fet als estudiants. Aquest és el primer rànquing basat exclusivament en la docència i l’aprenentatge.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics