La URV rep el premi Protecció de Dades en el Disseny 2016

20 de Juny de 2016, per Redacció

  • Carme Forcadell, M. Angels Barbara i Wilbert Tomeses amb els premiats

    Cedida

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha atorgat el premi Protecció de Dades en el Disseny 2016 a l’aplicació ‘MyTrackingChoices’, que consisteix en el control, per part dels usuaris, del seguiment que es pot fer de la seva navegació per Internet. L’aplicació l’han desenvolupat investigadors de la Universitat Rovira i Virgili i de l’Institut de recerca francès INRIA, Javier Parra, Claude Castelluccia i Jagdish Prasad Achara.

En concret, l’aplicació, ja disponible al navegador de Chrome, permet seleccionar aquelles categories de continguts (salut, religió, esports, etc.) que l’usuari pot considerar sensibles. Un cop seleccionats els temes, l’app permet visualitzar el nombre de distribuïdors d’anuncis i rastrejadors de les pàgines web. En cas que l’usuari visiti una pàgina amb contingut seleccionat com a sensible, l’eina ho indica senyalant els llocs web que han rastrejat la visita de l’usuari a la pàgina.

A banda, el jurat ha atorgat dos accèssits. El primer a l’empresa del Regne Unit Validsoft UK Limited, dedicada a les tecnologies de la informació, pel projecte ‘User Authentication’, un sistema d’autentificació que combina quatre factors d’identificació per accedir a serveis des de dispositius mòbils. El segon accèssit ha estat pel projecte ‘Perservació dels secret estadístic en la difusió de dades geocodificades’, es tracta d’una eina per protegir la publicació d’informació estadística geocodificada creada pel Grup d’Investigació Data Analysis and Modeling de la Universitat de Vic i la col·laboració de l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT).

Els guardons s’han entregat en el marc de la jornada ‘El nou reglament, un repte per a les empreses’, organitzades per l’APDCAT i celebrada al Parlament de Catalunya, aquest dilluns, 20 de juny.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.