Dilluns, 20 d'Agost de 2018

La verema d'enguany es preveu més quantiosa i amb un endarreriment d'una a dues setmanes respecte al 2017

Les denominacions d'origen esperen, de manera general, més producció de raïm que la campanya passada

09 d'Agost de 2018, per ACN
  • Ceps amb raïm, en una vinya

    ACN

La verema d'aquest 2018 es preveu, de manera general i a totes les denominacions d'origen catalanes, més quantiosa pel que fa a producció i amb un endarreriment d'entre una i dues setmanes respecte a la de l'any passat. Aquest fet suposa un retorn al temps normal de verema dels últims anys, és a dir, entre finals d'agost o començaments de setembre, si no es repeteixen onades de calor durant les pròximes setmanes d'agost, segons indiquen des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Excepcionalment, pot ser que no tinguin una recuperació igual les vinyes que han patit una sequera severa en els darrers anys. Per zones productores, a la Terra Alta es preveu una collita superior a la de l'any passat i amb un inici de verema una setmana retardat segons la cooperativa Unió. La mateixa font valora que tant al Priorat com al Montsant s'espera que les collites recuperin les dates d'inici normals dels darrers anys, amb dues setmanes i deu dies de retard en relació amb l'any passat, respectivament, i una producció superior a la del 2017.

La Conca de Barberà calcula iniciar la verema entre la darrera setmana d'agost i la primera de setembre, segons informa el mateix CRDO Conca de Barberà. La sortida de raïms ha estat correcta, exceptuant la varietat trepat com a conseqüència de l'anterior sequera. En aquesta mateixa zona, hi va haver algunes tempestes amb calamarsa o pedra molt locals (zona de Solivella i Sarral) i lleus, i caldrà esperar per veure si varia el volum final de collita.

Finalment, el CRDO Montsant estima un increment de la producció respecte a l'any passat fins a arribar a uns nivells pròxims a la mitjana. La pressió de malalties fúngiques no ha estat tan alta com en altres zones, tot i haver estat un any complicat. S'espera l'inici de la verema cap a primers de setembre; per tant, es retarda uns 10-15 dies en relació amb la campanya anterior

COMENTARIS (0)

Reportatges