Dimecres, 20 de Juny de 2018

L'Aeroport de Reus encara el repte d'arribar al milió de passatgers anuals

A l'equipament reusenc es treballa per atraure nous mercats, com l'italià i el francès, per l'obertura de Ferrari Land

08 d'Abril de 2017, per Redacció
  • Un viatger, a l'Aeroport de Reus

    Judit Fernàndez/ El Punt Avui

  • Judit Fernàndez/ El Punt Avui

  • Judit Fernàndez/ El Punt Avui

L'Aeroport de Reus encara la recentment estrenada temporada d'estiu amb la previsió, segons apunten fonts d'Aena, d'arribar al milió de passatgers. Per aconseguir la fita, durant les properes 32 setmanes es posaran a l'abast dels viatgers un 30% més de seients. A més, s'ha ampliat l'oferta pel que fa a destinacions, que en seran 22. D'aquesta manera, i fins a final del mes d'octubre, "s'operaran més de 5.500 moviments" des de l'equipament de la capital del Baix Camp, altre cop amb l'usuari britànic com a principal protagonista, seguit de l'irlandès. Segons les dades de la Diputació de Tarragona, i un cop lligats els acords amb els diversos operadors turístic, la base reusenca creixerà un 16,3% respecte l'any passat.

Nou enllaç amb Polònia

L'increment més notable de viatgers, amb tot, arribarà dels Països Baixos (creix un 58,4 el número de places ofertes). "L'Aeroport sempre mira de diversificar la seva oferta, i per això enguany l'ampliem al mercat polonès", s'assenyala des de l'operador aeroportuari, des d'on es podrà volar a Katowice amb Rainbow Tours. Fins aquesta temporada, les destinacions que connectaven amb Reus eren el Regne Unit, Irlanda, Bèlgica, Holanda, Rússia o Alemanya. 

En aquesta línia estratègica d'atraure altres operadors de mercats fora de l'habitual, i ni que hagi estat de manera puntual, la base reusenca ha acollit diversos vols xàrters arribats de Grècia i operats per Aegean Airlines (que temps enrere ja havia estat present a l'equipament del Baix Camp) amb estudiants de secundària a bord. Els joves s'han allotjat a Salou durant el seu viatge de final de curs.

A banda de Polònia, des de l'equipament reusenc es treballa per establir noves rutes i enllaços. En aquest sentit, l'obertura al públic de Ferrari Land aquest passat divendres ha de permetre, de cara al futur, atraure turistes francesos i italians. D'altra banda, tot just fa un parell de dies que s'ha confirmat que la companyia Pobeda Airlines operarà un nou enllaç entre Reus i Moscou, ciutat amb la qual ja connecten altres aerolínies. En total, ara per ara són 13 les companyies que operen des de l'Aeroport de Reus, entre les quals destaquen, per moviment, Ryanair, Jet2, Thomson i Thomas Cook. Gairebé totes les que ja operaven l'estiu anterior han ampliat l'oferta.

En progressió contínua

Val a dir, a més, que passat l'estiu ja s'ha confirmat que Ryanair mantindrà la seva activitat a l'Aeroport reusenc durant l'hivern. La companyia irlandesa de baix cost va confirmar setmanes enrere que les connexions amb Eindhoven i Londres Stansted seguiran operatives, motiu pel qual s'estima que 365.000 passatgers passaran per l'equipament al cap de l'any. De fet, combatre l'estacionalitat de la base reusenca ha estat la prioritat dels últims anys amb l'objectiu de mantenir l'activitat tot l'any. Fruit d'aquesta meta, l'Aeroport de Reus va tancar el 2016 amb més de 80.000 passatgers, el que va suposar un increment del 16%.

Finalment, cal tenir en compte que si bé la inversió de l'Estat al territori ha minvat més d'un terç en relació a l'anterior exercici, l'equipament reusenc és dels pocs que s'ha vist beneficiat per una major dotació pressupostària. Dels 1,38 milions del passat 2016 s'ha passat als 3,5 d'enguany. En principi, s'han de destinar a la millora i manteniment del sistema de navegació àeria, en treballs diversos a la zona de l'aparcament i en la nova terminal d'embarcament. Per tot plegat, l'actual 2017 pot ser l'any en què, d'un cop per tots, l'aeroport s'enlairi i recuperi les xifres dels temps d'abans de la crisi.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Aeroport de Reus Reus reusdigital
Aeroport de Reus Reus reusdigital
COMENTARIS (0)

Reportatges