Cookie control
Divendres, 21 de Febrer de 2020

L’Ajuntament de Cambrils aprova les seves ordenances fiscals 'més socials'

El govern destaca que no acollir-se a la revisió cadastral que hauria suposat un increment del rebut de l'IBI per als veïns

28 de Setembre de 2018, per Redacció
  • Imatge del ple d'aquest divendres

    Cedida

Les ordenances fiscals 2019 de l’Ajuntament de Cambrils introdueixen més mesures de tarifació social, que comporten la reducció dels preus públics i la gratuïtat d’alguns serveis de l’àmbit més social, segons han destacat aquest divendres fonts municipals. Aquestes ordenances aprovades pel ple "també continuen en la línia marcada per l’equip de govern de no incrementar la pressió fiscal, amb la congelació o reducció dels tributs". Les mesures, s'ha destacat, "donen compliment al Pla d’Acció Municipal, que preveu impulsar una política de tarifació social amb una imposició més progressiva que tingui en compte les persones més vulnerables".

Amb l’objectiu d’assolir "una fiscalitat més equitativa", des del consistori s'ha destacat que s’ha fet un anàlisi de la situació dels impostos i taxes i s’ha creat una comissió de tarifació social que s’encarrega de fer els estudis corresponents per aplicar aquest sistema. El regidor d’Hisenda, Jaume Gila, ha destacat l’aposta de l’equip de govern "per avançar cap a un model de fiscalitat progressiva, en què les persones contribuents paguin en funció de la seva capacitat econòmica".

"Si bé la normativa estatal és molt rígida en el cas dels impostos, el govern ha aconseguit introduir elements de progressivitat en les taxes, com és el cas de les llars d’infants municipals, que aquest curs 2018-2019 ja han introduït un sistema de bonificacions vinculades a la renda", ha descrit el regidor. També cal destacar la reducció de les tarifes en els serveis de teleassistència, el menjar a domicili i tardes al casal, segons Gila. En els tres casos s’ha ampliat el ventall d’exempcions i el tram d’ingressos perquè "es puguin acollir més persones a les bonificacions i s’han reduït les tarifes a tots els trams amb una mitja de l’ordre del 45%, fet que suposa que siguin serveis majoritàriament subvencionats".

D’altra banda, l’espai familiar de 0 a 3 anys passar a ser gratuït perquè més infants es puguin acollir a aquest servei de millora de prevenció de risc durant curs escolar, s'ha assenyalat. En aquesta línia, des de l'Ajuntament s'ha avançat que està previst seguir treballant en aquesta línia "en altres preus públics". Pel que fa als tributs, i en concret a l’IBI, el govern "va decidir mantenir el seu compromís i no acollir-se a la revisió cadastral que hauria suposat un increment del rebut".

L'equip de l'alcaldessa Mendoza ha optat per la congelació de les tarifes de les escombraries durant el 2019, "el que vol dir que l’Ajuntament assumeix el cost de l’increment del servei en la seva totalitat, sense traslladar-ho al contribuent". El regidor del ram ha afirmat que "durant el mandat, a més de no incrementar la pressió fiscal, s’han implementat mesures per tal de facilitar el pagament de tributs, s’han impulsat mesures de foment i impuls de l’economia, la cultura, alhora que s’han mantingut i ampliant les bonificacions, exempcions i subvencions existents, essent sensibles amb els col·lectius més vulnerables".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics