Cookie control
Dijous, 22 d'Octubre de 2020

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp amplia els terminis per pagar impostos i taxes

La voluntat és 'alleugerir la càrrega econòmica' de la ciutadania

14 de Maig de 2020, per Redacció
  • El nou calendari contempla l'ampliació de terminis

    Cedida

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp proposa un nou calendari del contribuent per al 2020, en el qual contempla una ampliació dels terminis per pagar impostos i taxes. La voluntat del consistori és que els contribuents puguin "afrontar el pagament amb més comoditat" i "alleugerir la càrrega econòmica" tant a la ciutadania com a les empreses, davant la situació ocasionada per la crisi sanitària de la Covid-19.

Així, s'allarguen els terminis per pagar impostos i taxes en voluntària com per exemple l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), la taxa per ocupació del domini públic i l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), entre d'altres. Els tributs es poden fer efectius en aquelles entitats bancàries que tinguin conveni amb BASE – Gestió d'ingressos o bé a través de la domiciliació. Cal recordar que el fraccionament del pagament de l'IBI permet pagar-lo en tres rebuts sense cap recàrrec. També, a través de BASE es pot sol·licitar el fraccionament mensual dels tributs sense interessos. Les sol·licituds per acollir-s'hi tindran efectes d'un any per a l'altre. 

Noves dates del servei d'aigua

L'Entitat Pública Empresarial Nostraigua també ha modificat el calendari de facturació del servei d'aigua i clavegueram per aquest 2020 i ha establert noves dates que modifiquen el càrrec de facturació i fi de pagament en voluntària. En aquest sentit, s'ha ajornat la factura del quart trimestre del 2019, que s'havia d'emetre en data 1 d'abril, passant-la a l'1 de juny. Per tal de no col·lapsar les facturacions dels períodes posteriors, s'estableix també un nou calendari de facturacions fins al juliol de 2021.

Altres mesures

També s'han pres altres mesures extraordinàries en matèria tributària i s'ha acordat suspendre qualsevol actuació en l'àmbit de la recaptació executiva mentre es mantingui l'estat d'alarma. En aquest context, s'ha suspès el cobrament de les quotes dels serveis municipals que s'han hagut de tancar a conseqüència de la crisi sanitària (transport escolar, menjador escolar, llars d'infants, classes esportives, etc.) i s'ha procedit a la devolució de les quotes pagades o les parts proporcionals pel temps que no s'ha pogut gaudir d'aquest servei. D'altra banda, també s'amplien els terminis de pagament en voluntària de les liquidacions de qualsevol ingrés de dret públic i el pagament de la quota del mes d'abril dels fraccionaments i ajornaments vigents.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics