Dimecres, 18 de Juliol de 2018

L'Ajuntament de Mont-roig no cedirà espais per votar l'1-O

El batlle, Fran Morancho, apunta que està a favor de votar sobre la independència 'd'acord amb la legalitat vigent'

09 de Setembre de 2017, per Redacció
  • Imatge d'arxiu d'una sessió plenària de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp

    Cedida

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp no cedirà espais a la celebració del referèndum d'independència del primer d'octubre. El batlle de la localitat, Fran Morancho (PSC), ha donat resposta a la carta rebuda per part del president Puigdemont en què s'instava els consistoris del país a determinar en un període de 48 hores si els locals electorals dels seus respectius municipis estaran disponibles de cara a l'1-O.

A l'espera d'un informe del secretari

"Lamento comunicar que no estaran disponibles", ha assenyalat Morancho, que resta a l'espera d'un informe del secretari general de la corporació en què "és previsible que faci referència a les resolucions del Tribunal Constitucional", que ha dictaminat la suspensió de la Llei del referèndum.

"Sigui quin sigui l'informe, no posaré en risc cap funcionari, cap càrrec ni a mi mateix", afegeix, "sobre les eventuals responsabilitats, fins i tot penals, en què podríem incórrer en cas de col·laborar amb la celebració del referèndum", subratlla.

Actes per la Diada Nacional

"Sóc partidari que els ciutadans puguin decidir i exercir el seu dret a vot sobre la independència de Catalunya, però crec que aquest procediment hauria de complir amb la legalitat vigent", conclou la missiva.

A banda, tots els grups municipals del consistori han acordat commemorar institucionalment la Diada Nacional de Catalunya. "Per primera vegada, el proper Onze de setembre es farà una ofrena floral a dos punts emblemàtics del municipi com són l’Església vella i el Torreó de Miami Platja", han avançat fonts municipals aquest dissabte.

En aquests indrets s’hi instal·laran plaques commemoratives i de reconeixement "a totes aquelles persones que han lluitat per la llibertat i la democràcia a Catalunya".

COMENTARIS (1)

Comentaris

Joan  10 de Setembre de 2017

Un batlle...

...que no escolta al seu President de la Generalitat, als seus ciutadans, no es mereix l´ alcaldía. Espero que els ciutadans prenguin nota per a lespròximes eleccions.

Reportatges