Dissabte, 18 d'Agost de 2018

Veïns de Riudecanyes van alertar els Mossos d'haver vist l'A3 pel poble i de 'fets sospitosos' a un antic restaurant

L'alcalde agraeix la col·laboració de la gent tot i la consternació pels atemptats

23 d'Agost de 2017, per ACN
  • Restes de fusta cremada al lloc on es van trobar coses al solar de l'antic restaurant de la urbanització Mar de Riudecanyes

    ACN

  • Façana de l'antic restaurant de la urbanització Mar de Riudecanyes

    ACN

  • Interior del pis de dalt de l'antic restaurant de la urbanització Mar de Riudecanyes

    ACN

Veïns de Riudecanyes van alertar divendres al matí als Mossos i a l'Ajuntament de "fets sospitosos" en el solar d'un antic restaurant de la urbanització Mar de Riudecanyes el mateix dia de l'atemptat. Havien passat només unes hores de l'atemptat de Cambrils i els veïns van avisar que, el dia abans, haurien vist l'Audi A3 pel poble i també restes de coses a l'exterior d'un antic restaurant a les afores del poble. L'alcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost, ha agraït la col·laboració de la ciutadania que va afanyar-se a trucar la Policia, poc després dels atemptats. "Aquesta actuació és estranya, sobta i ens preocupa", ha assegurat l'alcalde, que ha explicat que la zona on van estar-hi els terroristes té mobilitat, amb habitatges i activitat turística a prop perquè està pròxima a l'embassament. Els Mossos van trobar restes d'una petita foguera, el passaport i el carnet de conduir de Mohamed Huchamy i el passaport de Younes Abouyaaqoub. Els documents estaven cremats parcialment. També van recollir diversos comprovants de compres.
 
En declaracions a l’ACN, l’alcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost, ha relatat com, després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, alguns veïns van començar a avisar als Mossos i a l’Ajuntament d’alguns indicis que han acabat resultant claus en la investigació de la cèl·lula jihadista. D’una banda, algunes persones haurien ubicat l’Audi A3 amb què es va cometre l’atropellament de Cambrils i, d’altres, van trobar restes d’una foguera a l’exterior d’un edifici abandonat i diversos bidons de productes químics.

L’edifici on es va fer la troballa va acollir un restaurant fins a mitjans de la dècada dels 80. Posteriorment, va ser un pub musical i va tancar definitivament als 90. Actualment, l’immoble de dues plantes és propietat de l’Ajuntament i està tapiat, tot i que recurrentment els maons apareixen trencats i l’interior queda obert. L’espai està ubicat en un extrem de la urbanització Mar de Riudecanyes, on hi viuen uns 300 habitants i, a sota, hi ha el pantà que porta el nom del municipi. Segons l’alcalde, hi solen anar nens a jugar o grups de joves a passar l’estona, per la qual cosa es considera un lloc prou concorregut. El consistori tenia un pla de rehabilitació de l’espai que va quedar aturat per la crisi. 

Els fets han generat sorpresa i consternació en aquest municipi del Baix Camp, d’uns 1.200 habitants. Una veïna de la zona ha explicat com, dimecres, van sospitar d’un vehicle blanc en el qual viatjaven dos homes d’origen “àrab” i s’ha mostrat atemorida per la presència dels terroristes a la zona. En un comunicat, l’Ajuntament ha demanat tranquil·litat a la població i ha manifestat que “en aquests moments és indispensable deixar treballar als cossos de seguretat i permetre la correcta evolució de la investigació”. 
 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital Riudecanyes
reusdigital.cat Reus Diari Digital Riudecanyes
COMENTARIS (1)

Comentaris

J.A.C.O.  23 d'Agost de 2017

Abans van anar de vacances?

Abans de fer vessar la sang d'innocents van anar de vacances, potser a Disneyland o altres centres d'esbarjo? Esperem respostes del govern Francés per entendre aquests desplaçaments que, a ben segur, no eren per gaudir d'uns dies de festa.

Reportatges