Cookie control
Divendres, 29 de Maig de 2020

L'Ajuntament de Salou rep 2 milions d'euros per esdevenir destinació turística intel·ligent

La subvenció ha estat atorgada pel Ministerio de Economia y Empresa

13 de Setembre de 2018, per Redacció
  • Imatge promocional de Salou com a 'Smart destination'.

    Cedida

La iniciativa Salou Smart Turístic ha rebut 2 milions d'euros per esdevenir una 'Smart Destination', això és, una destinació turística intel·ligent. El projecte incorpora un total de 12 components distribuïts en quatre eixos d’actuació: intel·ligència turística, dades dels visitants, acompanyament dels visitants i sostenibilitat i eficiència energètica.

El projecte, que tindrà una execució prevista de dos anys, permetrà incorporar elements a la ciutat, principalment de caire tecnològic, que permetin donar un salt qualitatiu en els serveis que Salou ofereix als seus visitants i ciutadans, abordant de ple la seva transformació cap a una 'Smart Destination'.

Entre els components que integren el projecte, consten un increment substancial del nombre de punts de càrrega de vehicles elèctrics, un increment del nombre de webcams turístiques a les platges, el desplegament d’una xarxa de sensors que permeti conèixer millor la mobilitat dels visitants i adaptar les ofertes de serveis, la generació de continguts digitals potenciant les rutes culturals definides (Salou 1900, Arquitectura dels 60, Vil·la Romana de Barenys, Poblat iber La Cella, Camí de Ronda,...), i una nova aplicació mòbil específica dels serveis a nivell turístic, entre d'altres.

Tampoc no s'hi descuiden pas aspectes de sostenibilitat i eficiència energètica, com la gestió monitoritzada d’un conjunt de zones enjardinades i la telegestió de les lluminàries de LED que s’instal·laran al frontal marítim del passeig de Jaume I.

En paraules de l’alcalde Pere Granados, l’objectiu és "convertir Salou en una destinació turística innovadora, consolidada sobre una infraestructura tecnològica d’avantguarda, que garanteixi el desenvolupament sostenible del territori turístic, accessible per a tothom, que faciliti la interacció i integració del visitant amb l’entorn i incrementi la qualitat de la seva experiència en la destinació i millori la qualitat de vida del resident”.

El projecte, presentat des de l’àrea de Noves Tecnologies de l’Ajuntament, i amb la col·laboració del Patronat de Turisme, és un dels dos únics projectes, juntament amb Lloret de Mar, subvencionats a Catalunya, on el ministeri destinarà 6 milions d’euros, d’un total de 60 milions a nivell estatal.

A Salou, el pressupost del projecte ha estat de 2.941.500 euros, dels quals el ministeri en subvenciona un 70% (2.059.050 euros) i la resta, va a càrrec dels pressupostos municipals. Aquest subvenció prové del Ministeri de Economia y Empresa a través de la empresa pública Red.es y con la Financiación de los fondos FEDER de la Unión Europea.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics