L'Ajuntament de Tarragona estudia gestionar directament cinc de les set llars d'infants municipals

El contracte amb l'empresa que s'ha encarregat en els darrers quatre anys venç aquest mes d'agost

19 d'Abril de 2017, per ACN

  • Imatge de la llar d'infants Cèsar August

    Tarragona.cat

El govern municipal de Tarragona està estudiant la possibilitat de gestionar directament cinc de les set llars d'infants municipals, a partir del pròxim curs escolar. El consistori ha explicat que està decidit a explorar aquesta opció un cop el contracte amb l'empresa CLECE, que en els darrers quatre anys s'ha encarregat de la gestió de cinc d'aquests centres, venci el pròxim mes d'agost. CLECE va guanyar el concurs per a la gestió de les llars d'infants del Cèsar August, Sant Pere i Sant Pau, El Serrallo, Miracle, i Sant Salvador des del setembre del 2013; però ara ha comunicat a l'Ajuntament que no està interessada a continuar amb la pròrroga amb les condicions contractuals amb les que va guanyar el concurs.

L'equip de govern estudia així la viabilitat d'assumir la gestió directa d'aquestes llars d'infants municipals. El conseller d'Ensenyament de l'Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, ha explicat que estan elaborant els informes pertinents per conèixer les possibilitats legals i econòmiques per assumir la gestió de les llars municipals directament. "Està clar que estem davant d'una oportunitat d'iniciar un replantejament sobre el tipus de gestió dels serveis educatius", ha afegit.

Durant tot el procés d'estudis, i en el seu cas d'implementació, l'equip de govern es compromet a informar dels detalls que implica passar d'una gestió indirecta a directa a les persones directament implicades, representants dels treballadors, diferents grups municipals, i la ciutadania en general.

Les llars d'infants municipals tenen la gestió externalitzada des de la seva creació, al curs 2005-2006. El 2013 es va convocar un nou concurs per renovar la concessió administrativa per als quatre anys següents amb quatre pròrrogues d'un any incloses.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.