Dijous, 25 d'Abril de 2024

L'Ajuntament de Tarragona ratifica el projecte d'instal·lar una escola privada en uns terrenys municipals de Boscos

El ple aprova la passarel·la que ha d'unir la ciutat amb la façana marítima amb el suport de tots els grups i l'abstenció de la CUP

25 de Gener de 2016, per ACN
  • Dos membres de l'associació de veïns del barri de Boscos de Tarragona mostren cartells reivindicant equipaments públics a la zona

    ACN

L'Ajuntament de Tarragona tirarà endavant el projecte per construir una escola anglesa privada en uns terrenys municipals del barri de Boscos. Mentre que part de l'oposició –C's, ERC i CUP– ha defensat la seva paralització, al·legant que els veïns hi estan en contra, l'equip de govern ha ratificat la iniciativa, justificant que a la ciutat li cal un centre d'aquest tipus i que hi ha altres casos d'equipaments públics amb gestió privada (com ara la plaça de toros). La moció que ha posat sobre la taula la qüestió s'ha rebutjat amb els vots en contra de PSC, PP i Unió, les abstencions de CiU i ICV i el suport de C's, ERC i CUP. El plenari d'aquest dilluns ha aprovat també, inicialment, el projecte de pas de vianants entre el port i la ciutat per sobre de les vies del tren, amb els vots a favor de tots els grups excepte de la CUP, que s'ha abstingut.

Els tres grups de l'oposició que han portat al plenari el tema de l'escola anglesa privada de Boscos han basat el seu rebuig al projecte en el fet que els veïns s'hi mostren clarament contraris, al mateix temps que han posat de manifest la manca d'equipaments públics en aquesta zona de la ciutat. Així, tal com ha apuntat el portaveu del grup municipal de C's, Rubén Viñuales, "els veïns no volen perdre" els terrenys on s'ha d'ubicar aquest centre educatiu encara que no s'hi faci una inversió a curt termini. També ha dit que "no és productiu" tirar endavant la iniciativa mentre els veïns no la vegin amb bons ulls.

El regidor d'Urbanisme del consistori, Josep Maria Milà, visiblement enfadat, ha assegurat que en el POUM es contempla que en terrenys d'aquest tipus s'hi puguin ubicar equipaments públics de gestió i inversió privada. A més, ha defensat el projecte exposant que hi ha molts alumnes que, diàriament, es traslladen a centres educatius similars a Reus i a Salou. "L'Ajuntament té l'obligació de donar sortida a iniciatives que són projectes educatius que molta gent de Tarragona està demandant", ha assenyalat. En aquest sentit, la portaveu del grup municipal de la CUP, Laia Estrada, li ha retret que consideri aquesta qüestió una prioritat davant d'altres "emergències socials", i ha encoratjat els veïns a mobilitzar-se contra aquesta escola. Per Mònica Alabart, d'ERC, cal discutir quin és el model educatiu que vol la ciutat.

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha reconegut que al barri de Boscos hi fa falta un gran equipament, i ha apostat per situar-lo a la Ciutat de Repòs i Vacances. Pel que fa a la polèmica "què pot passar?", s'ha preguntat, decebut, i s'ha respost ell mateix indicant "que perdem una altra iniciativa a la nostra ciutat". Pel que fa a la resta de grups, el PP ha manifestat "estupefacció" pel conflicte i ha insistit en el diàleg entre equip de govern, veïns i oposició; CiU s'ha posat al costat de l'empresa adjudicatària del projecte a la vegada que ha reclamat "solucions" pel barri; ICV ha demanat més participació dels veïns i ha dit que es tracta d'un "tema urbanístic", més que de model educatiu; finalment, Unió veu aquesta escola com un "valor afegit" i com una "oportunitat" que Tarragona sigui capital en educació.

La passarel·la entre la ciutat i el mar, a punt a mitjans del 2017

El ple d'aquest dilluns també ha aprovat inicialment el projecte de pas de vianants entre el port i la ciutat per sobre de les vies del tren. Segons ha explicat l'alcalde, es tracta d'un projecte que la ciutat "fa dècades que somia i necessita". D'aquesta manera, doncs, se soluciona "un anacronisme impresentable", ha manifestat. Del manteniment se n'encarregarà l'Autoritat Portuària, qui construeix el pas, amb un seguiment conjunt de les dues institucions, ha avançat el batlle. Pel que fa a terminis, Ballesteros ha indicat que el projecte hauria d'estar licitat abans de l'estiu i enllestit a mitjans del 2017.

Rebuig al PHE i regulació pels clubs cannàbics

PSC, ERC, CiU, CUP, ICV i Unió han portat també ha debat diverses mocions de rebuig al Pla Hidrològic de l'Ebre (PHE) i de suport a les mobilitzacions de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) que s'han aprovat conjuntament amb l'abstenció de C's –que vol esperar que la Comissió Europea hi digui la seva, han exposat– i la negativa del PP –que ha criticat que les grans mobilitzacions per aquesta qüestió s'han fet amb el PP al govern, i no quan l'esquerra ha tirat endavant el minitransvasament de Tarragona o la interconnexió de xarxes–.

També amb el vot en contra del PP, però amb el suport de la resta de grups, s'ha donat llum verda a la creació de l'Ordenança reguladora de la ubicació de clubs socials i associacions de cànnabis i de les condicions d'exercici de la seva activitat a la ciutat. Així mateix, s'ha aprovat una moció per impulsar la creació d'una taula interdisciplinària d'entitats a cada barri de Tarragona, una altra per instar el Ministeri de Foment a realitzar obres i senyalitzacions en el tram de carretera que enllaça l'A-7 amb l'N-340 (a la rotonda de la Savinosa) per augmentar-hi la seguretat del trànsit, i una darrera per a reconèixer l'Hospital Joan XXIII com a centre de referència de les comarques tarragonines.

En canvi, s'ha tombat el text presentat per la CUP en suport al referèndum sobre el model universitari 3+2 –que s'ha impulsat des del sindicat d'estudiants i que es farà a la URV el proper mes de febrer–, la proposta d'ERC per construir un pas soterrat per a vehicles a la plaça dels Carros, o la iniciativa de C's per crear un museu del Nàstic al Banc d'Espanya.

Com a declaracions institucionals, s'han aprovat textos en defensa del sistema d'emergències i ambulàncies al camp de Tarragona, per al reconeixement i ajuts als celíacs de Tarragona, i per a la creació d'un protocol per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Canvis al saló de plens

Aquest dilluns s'han oficialitzat alguns canvis al saló de plens. D'una banda, després de la renúncia del regidor del PP Jordi Roca, que ha estat elegit diputat al Congrés per la demarcació, ha pres possessió del càrrec com a nova regidora de la formació popular Marbel Negueruela. Per altra banda, aquest ha estat el darrer plenari de la regidora de C's Lorena Roldán, que deixa el seu lloc al consistori per dedicar-se exclusivament a la seva tasca com a diputada al Parlament.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics