Cookie control
Dilluns, 30 de Març de 2020

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aprova un pressupost de 21,2 milions d’euros per al 2018

El ple del passat dimecres valida una moció d'Esquerra per la llibertat de Sànchez i Cuixart

30 de Novembre de 2017, per Redacció
  • El ple ha tingut lloc aquest passat dimecres

    Cedida

El ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat el pressupost consolidat de la corporació per a l’any 2018 amb els vots a favor del PSC i la FIC, els vots en contra d’Esquerra i PDeCAT i l’abstenció del PP. El pressupost consolidat, que està integrat pel de l’Ajuntament, els dels organismes autònoms (els patronats municipals de mitjans de comunicació, l’escola de música i la llar d’infants) i les societats anònimes municipals (la de promoció econòmica, que és IDETSA; i la d’esports, que és Llastres serveis municipals SLU), ascendeix a 21.253.067,39 euros.

 

Un 3% més que enguany

El gruix d’aquest pressupost general correspon al de l’Ajuntament pròpiament dit, que serà de 17.858.266 euros, un 3% superior al de l’any 2017. Un 20% d’aquests diners, aproximadament, 3.605.686,96 euros, seran destinats a inversions. Aquest capítol es veurà incrementat un 1,22% respecte l’any anterior. “Amb aquest pressupost i sense incrementar la quantia dels impostos i taxes municipals, l’equip de govern pretén fer front a un exercici econòmic en què la prioritat continuarà sent donar resposta a les necessitats dels ciutadans, millorar els serveis que prestem i ajudar a la millora econòmica del municipi i dels seus veïns”, ha dit l’alcalde, Alfons Garcia, en el moment de presentar-lo.

L’alcalde ha precisat que l’any vinent el consistori “apostarà, especialment, per l’ampliació de serveis socials i les actuacions relacionades amb la sostenibilitat mediambiental, fins i tot assumint competències que no són pròpiament municipals”. En aquest sentit, ha explicat quines són les principals inversions previstes per al 2018: la residència de la 3a edat de l’Hospitalet de l’Infant (1.431.000 euros); l’ampliació de l’escola Mestral per treure el parvulari dels barracons (300.000 euros); la compra d’un edifici a Vandellòs per a pisos assistits i per a pisos destinats a joves (200.000 euros); la millora de la plaça de l’Ajuntament de Vandellòs (275.000 euros), la millora de la climatització del pavelló esportiu de l’Hospitalet (235.000 euros); la millora de carrers als nuclis de l’Hospitalet (152.000 euros) i de Masboquera (80.000 euros).

 

Contractació d'aturats

Altres inversions destacades consistiran en l’adquisició de maquinària per a la neteja de carrers (90.000 euros), la millora de l’enllumenat públic perquè sigui més eficient des del punt de vista energètic (86.000 euros); la instal·lació d’un sistema de calefacció amb biomassa per a l’Ajuntament i per al centre de dia i la residència per a la gent gran de Vandellòs (35.000 euros); l’arranjament de la piscina de Masriudoms (35.000 euros); i una actuació que servirà perquè es pugui aprofitar l’aigua de la depuradora de Vandellòs per regar les terres de conreu (31.000 euros).

Així mateix, per fomentar l’ocupació, l’Ajuntament té previst tornar a contractar veïns a l’atur mitjançant el Pla d’ocupació municipal (POM), al qual es destinaran prop de 600.000 euros. Entre els contractats hi haurà persones amb discapacitat, com enguany. En el capítol de personal destaca també l’increment de la despesa (d’un 2,63%), en previsió del possible increment salarial, de fins al 2%, que podria incloure la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat.

A la sessió plenària del 29 de novembre, també s'ha aprovat la moció presentada pel grup municipal d’Esquerra “per la llibertat dels presos polítics Cuixart i Sànchez”, amb els vots a favor d’ERC, PDeCAT i la FIC, el vot en contra del PP i l’abstenció del PSC; i la moció presentada per l’equip de govern (PSC i FIC), “amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones”, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics