Cookie control
Divendres, 25 de Setembre de 2020

L'Ajuntament del Morell aprova un pressupost de 6,7 milions per al 2020

27 de Març de 2020, per Redacció
  • El ple per aprovar els comptes ha estat telemàtic

    Cedida

L’Ajuntament del Morell ha aprovat, en el ple celebrat aquest passat dijous al vespre, uns pressupostos de 6,7 milions d’euros per al 2020. Un tràmit que ha rebut set vots favorables, de l’equip de govern i el regidor de Cs, i tres abstencions, del grup de Compartim. La votació s’ha fet durant la sessió ordinària del plenari que, en aquesta ocasió i de forma pionera, s’ha realitzat de forma telemàtica a causa de l’emergència sanitària que vivim aquests dies.

En la sessió, l’alcalde i també regidor d’Hisenda, Eloi Calbet, ha exposat els detalls dels nous comptes, que "milloraran substancialment el dia a dia del consistori" que, tot i que té deute 0, fins ara funcionava amb pressupostos prorrogats del 2018. Uns números que sumen 6.784.133 euros i que incrementen el sostre de despesa de l’Ajuntament, de forma que aquest disposarà de "més liquiditat pressupostària", segons fonts municipals. D’aquests, es destinen 610.870 euros a inversions reals, entre les quals destaquen els gairebé 100.000 euros per a la millora d’espais públics; 50.000 euros per a la reparació del terra de la piscina; 50.000 euros dels pressupostos participatius que es destinaran a arranjar el parc de l’entorn del CAP, un punt de participació ciutadana que el consistori es compromet a mantenir per a l’exercici 2021; i 41.900 euros per remodelar el terra de la llar d’infants municipal. També es preveu la posada en marxa del cos de vigilants, amb totes les partides necessàries per a poder engegar-lo.

A més, per aquest exercici 2020 es contempla l’habilitació aparcaments dissuasius, així com la previsió de l’inici dels treballs d’urbanització del pla parcial 10 (PP10) de gran indústria. Així mateix, està previst fer una modificació de crèdit al pressupost que permeti contemplar noves inversions com la remodelació de la rambla, amb un cost de més de 600.000 euros, o la construcció de la pista coberta a la zona esportiva, el projecte de la qual encara es troba en fase de redacció. Calbet reivindica la vessant social d’aquests nous comptes, que recuperen línies d’ajut a la ciutadania que s’havien deixat d’oferir, com són subvencions per a arranjament de façanes, teulades i tancaments de patis; ajuts socials; ajuts d’emergència social o d’urgència, i ajuts del banc d’aliments.

Altres àmbits municipals

També es manté el finançament a través de subvencions a les entitats municipals, tant culturals com esportives i educatives, per valor de més de 300.000 euros. D’aquesta forma, “permetem que els nois i noies que volen practicar esport a casa nostra tinguin un cost més petit, i també garantim el funcionament d’altres entitats del poble amb aquest finançament”, indica l’alcalde. Així mateix, s’augmenta la dotació de la subvenció a l’AMPA de l’escola Ventura Gassol per a projectes educatius.

El pressupost també contempla dur a terme "polítiques importants" en matèria de medi ambient, com la recuperació de la beca de recerca i investigació mediambiental Xavi Catà i la inclusió de 12.000 euros destinats a fer un nou estudi de la qualitat de l’aire. En matèria de cultura i festes, es continua apostant per "una oferta cultural important", destinant una bona part del pressupost a les programacions teatrals i festes majors, actes populars de carrer, i també al PrimaverArt, que malauradament enguany s’ha hagut de suspendre per la crisi del coronavirus, segons s'ha exposat des de l'Ajuntament.

Congelació de taxes i impostos

Val a dir que en matèria d’ingressos no s’ha apujat cap impost," sinó que el consistori aposta per oferir el mateix o millor servei a la ciutadania sense aplicar-li més càrrega fiscal", s'ha assenyalat. A la vegada, s’ha contemplat una rebaixa de l’IBI per aquest 2020. També cal destacar que les taxes municipals ja contemplen preus inferiors als dels costos dels serveis, com a l’escola de música municipal, el pavelló municipal, el centre de dia o la llar d’infants, amb preus finançats més del 50% per part de l’Ajuntament.

Per a l’alcalde, “es tracta d’uns pressupostos honrats de cara a la ciutadania, en què no parlem de grans projectes, sinó del dia a dia i de posar un Morell més bonic”, diu, i a la vegada es felicita “que tots els grups municipals hi hagin pogut participar”. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics