Cookie control
Dimarts, 20 d'Octubre de 2020

L’alcalde de la Selva del Camp presenta els pressupostos municipals als veïns

27 de Febrer de 2020, per Redacció/ I.M.
  • El batlle, Jordi Vinyals, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital.cat

Un cop aprovats els pressupostos municipals d’aquesta anualitat en la darrera sessió plenària de 2019, Jordi Vinyals, alcalde de la Selva del Camp i responsable de l’Àrea d’Hisenda, ha exposat públicament a la sala auditori de Santa Llúcia els comptes i projectes del consistori durant els pròxims mesos. Despeses i ingressos d’un pressupost que, sense comptar les aportacions de la Fundació Pública El Vilar i l’empresa Prosel, se situa en els 8.095.800 euros. Pel que fa a les despeses, una de les partides més notables és la del capítol 1 destinada al personal amb 2.855.000 euros, així com la de béns i serveis en el segon apartat, que contempla una mica més de 3,1 milions d’euros. En aquest punt s’inclouen aspectes com les despeses com les de l’activitat diària de l’ajuntament, el cost de les festes locals o una nova partida d’activitats programades per l’àrea d’igualtat, participació i transparència donada la recent creació d’aquesta regidoria.

A més, com s’exposa al capítol 4, es destinen 230.000 euros aniran destinats a ajudes per a entitats i famílies del municipi. Un altre dels punts importants són les inversions reals, a les quals el consistori destina enguany 637.628 euros, una xifra més modesta que les darreres anualitats donat que les grans obres i projectes ja han estat executats. Segons ha explicat Jordi Vinyals en la trobada amb els veïns, en aquesta partida l’actuació més urgent és l’arranjament i pavimentació del torrent d’en Bartra i un tram del camí de la Bassa. Alhora, és la inversió més important per import amb 339.000 euros.

També s’inclou la construcció d’un nou magatzem per la brigada, la museïtzació de l'espai del celler menor del castell del Paborde i un per millorar l’abastament d’aigua del municipi que arriba del CAT. ”És important des del punt de vista que garantíriem el 100% del que és el subministrament d’aigua a La Selva que en un futur esperem doncs que no passem angoixes d’aigua, de sequeres i demés però això ens donaria l’oportunitat d’augmentar el cabal que ens ve de l’aigua de l’Ebre i poder atendre necessitats que poguessin sorgir de més aigua pel municipi”, exposa el batlle.

En l’apartat d’ingressos, un dels capítols més importants, el número 1, és el que correspon als impostos directes pressupostats en 3.188.000 euros. D’aquests, 1,7 milions tenen a veure amb l’IBI urbà i 450.000 euros amb l’impost sobre els vehicles de tracció mecànica mentre que 788.000 euros provenen de l’impost d’activitats econòmiques. Vinyals també ha detallat les transferències corrents d’administracions com l’estat, la Generalitat o la Diputació indicades al capítol 4 d’ingressos amb un valor total que s’enfila a poc més de 1,9 milions d’euros.

En un altre punt s’ha fet referència als 380.000 euros d’ingressos patrimonials que es cobraran de l’administració catalana de l’aigua, l’ACA, que serviran per pagar la gestió de la nova depuradora d’aigües residuals així com dels 420.000 euros que compensarà l’Ajuntament l’empresa Macresac per l’ampliació del seu sòl industrial i dels 60.000 euros de benefici per la venda de l’immoble del Passatge de Ca Flassada. Cal destacar que els comptes consistorials que s’han presentat se li han de sumar, a banda, el conjunt de l’organisme autònom de la Fundació Pública El Vilar, que gestiona la residència d’avis i puja poc més d’ 1 milió d’euros i els prop de 650.000 euros de l’empresa pública Procel encarregada de la gestió delpPavelló.

Amb tot, el pressupost consolidat se situa en més de 9,6 milions d’euros. “Aquests pressupostos que presentem són uns pressupostos que en definitiva garanteixen els serveis del poble tal com els coneixem d’aquests últims anys i que puguin continuar amb el mateix nivell d’efectivitat i de funcionament. Intentar sempre millorar, si no busquem els recursos econòmics per poder fer-ho possible per poder pagar-ho tot difícilment podem fer gaires coses”, ha apuntat l'alcalde. Finalment, Jordi Vinyals ha detallat l’estat dels tres préstecs que té signats l’Ajuntament.

Quan finalitzi el present exercici s’hauran amortitzat 609.000 euros més del crèdit d’ICO Turismo de 2007 concedit per executar les obres del Castell, el Pavelló o els carrers del nucli antic amb el qual només restaran 919.000 euros del total de 6 milions. El crèdit ICO Proveïdors de 2012 haurà reduït a finals d’any en 242.000 els euros d’un total de 837.000 mentre que ja s’ha començat a amortitzar un tercer crèdit de 2 milions d’euros per efectuar els pagaments a les empreses que s’han encarregat de les obres del tomb de muralles i de la depuradora.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics