Dijous, 26 d'Abril de 2018

L’aplicació de la zona blava de Reus i Cambrils amplia prestacions i incorpora el vehicle elèctric

Aparcar permetrà obrir les estacions de recàrrega des del mòbil sense necessitat de demanar la targeta d’identificació

17 de Juliol de 2017, per Redacció
  • Arza i Mendoza, aquest dilluns a Cambrils

    Cedida

Els ajuntaments de Cambrils i Reus (a través de les empreses municipals Aparcam i Reus Mobilitat i Serveis) van estrenar fa poc més d’un any aquesta l'aplicació Aparcar, per pagar la zona blava des del mòbil. Aquest dilluns al migdia, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Promoció Econòmica i Urbanisme de Reus, Marc Arza, han presentat les versió 2.0 de l’aplicació, que ja integra la nova funcionalitat per a vehicles elèctrics. La posada en marxa de l’aplicació i la seva evolució són fruit del conveni entre Reus i Cambrils per al desenvolupament de projectes Smart City i solucions innovadores per millorar la mobilitat.

Millores per als vehicles elèctrics

A partir d’ara els usuaris de l’aplicació Aparcar que registrin els seus vehicles marcant-los com a elèctrics des del perfil de l’usuari veuran una nova pestanya a la pantalla principal. Podran triar entre iniciar estada de zona blava com fins ara o bé iniciar recàrrega. Només caldrà que premin sobre iniciar recàrrega, triïn el vehicle registrat que volen recarregar i escanegin el codi QR de l’estació que vulguin fer servir. D’aquesta manera, s'ha explicat, s’obrirà la porta i podran connectar el cable a la presa que desitgin, segons si la tipologia de càrrega del vehicle és europea o domèstica.

Si la plaça d’aparcament disponible per a recarregar està en una àrea d’aparcament regulat l’aplicació iniciarà de manera automàtica una estada amb la recàrrega del vehicle, sense haver de fer cap més acció per part de l’usuari. Tot i que amb la posada en marxa de la nova prestació ja no seran necessàries les targetes identificatives per carregar que els usuaris feien servir fins ara, els dos Ajuntaments les continuaran emetent per aquells usuaris que vulguin recarregar els seus vehicles a altres municipis i que siguin abonats de la xarxa d’aparcaments municipals de Reus.

Recentment l'Aliança de Municipis per a la Interoperabilitat de les xarxes públiques, impulsada per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) ha permès unificar les targetes per tal que qualsevol usuari pugui accedir a qualsevol punt de recàrrega municipal de Catalunya fent servir qualsevol targeta emesa pels ajuntaments de la Aliança (Barcelona, Reus, Lleida, Girona, Amposta, Cambrils, Cabrera de Mar i la xarxa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona). Així doncs, fins que aquests Ajuntaments no tinguin una alternativa mòbil caldrà seguir utilitzant la targeta.

150.000 tiquets a les dues poblacions

A Cambrils, el desenvolupament de l’aplicació Aparcar i les estacions de recàrrega de vehicles elèctrics s’emmarquen dins del projecte iCambrils, un programa transversal que pretén aplicar la filosofia de ciutat innovadora i intel·ligent per millorar l'eficiència de l'ens local, la qualitat de vida i l'atenció a la ciutadania. Els tres punts de recàrrega, que es van posar en funcionament l’estiu del 2015, estan situats als dos laboratoris urbans de la ciutat: un a la zona marítima i l’altre al nucli antic. Concretament hi ha dues estacions de recàrrega per a vehicles, motocicletes i bicicletes al carrer Robert Gerhard, al costat del Patronat de Turisme, i una estació per a bicicletes elèctriques a la plaça de la Vila. Cada estació permet carregar dos vehicles simultàniament.

Aparcar té 7.650 usuaris actius i més de 150.000 tiquets virtuals, segons s'ha apuntat aquest dilluns. L’ús de l’aplicació per facilitar el pagament de l’estacionament a la zona blava a través de dispositius mòbils "no ha parat de créixer tant a Reus com a Cambrils", han descrit fonts d'ambdós consistoris. L’aplicació per pagar la zona blava es va estrenar el 24 de febrer de 2016 i, des d’aleshores, s’han emès 150.000 estades virtuals.

A Reus, el nombre de tiquets virtuals des de la posada en marxa de l’aplicació Aparcar supera els 88.850, amb una mitjana diària de gairebé 520 tiquets virtuals. Això suposa que gairebé el 6% del total de tiquets de zona blava emesos ja són virtuals. A Cambrils, el número total de tiquets emesos des de l’app és de 61.000, amb una mitjana diària que supera els 435. A través de l’aplicació, l’usuari de la zona blava pot pagar per aparcar de manera més pràctica i ràpida, sense necessitat de desplaçar-se fins al parquímetre per extreure el tiquet corresponent

COMENTARIS (0)

Reportatges