Divendres, 19 d'Abril de 2024

L’atur juvenil disminueix en 20 punts entre els joves amb estudis professionalitzadors

La inserció laboral dels estudiants del cicle superior de FP se situa al 65%

25 de Febrer de 2019, per Isabel Martínez
  • Un instant de la jornada

    Isabel Martínez

Amb una completa i exhaustiva xerrada, els directors generals de formació professional inicial i ensenyaments de règim especial, Joan Lluís Espinós, i la del servei públic d’ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Antònia Garau, han explicat, aquest matí a la Cambra de Comerç de Reus, els avenços conjunts en relació a la nova llei de formació professional. La sessió ha servit, també, per presentar les dades d’actuació en el camp de la formació professional i dels certificats professionals segons les quals l’atur juvenil disminueix de l’ordre de 20 punts entre les persones que tenen estudis professionalitzadors fins i tot en el moment àlgid de la recent crisi econòmica.

D’acord amb les dades presentades, “la formació és garantista” i permet, en línies generals, uns bons resultats als candidats que la segueixen. Concretament, les xifres són més positives en relació al cicle superior de formació professional en què el percentatge d’inserció laboral dels estudiants és del 65% i d’un 75% dels que realitzen la FP dual. D’acord amb Espinós, un 85% dels estudiants que fan aquest cicle també acaben els estudis iniciats.

Amb uns resultats força més modestos, els estudiants de cicle mitjà d’FP tenen un nivell d’inserció laboral del 55% i tan sols tres de cada quatre acaben els estudis encetats. “S’ha de replantejar l’ensenyament postobligatori tant de BAT com de FP” ha dit Espinós, qui ha subratllat que les problemàtiques en la franja d’entre els 16 i els 18 anys són diferents dels estudiants del cicle superior. En aquest sentit, Espinós ha anunciat un pla d’actuació conjunt entre la direcció de formació professional i el SOC per millorar resultats que es basarà en la gestió des del territori, l’orientació de l’alumnat i l’actuació tutorial.

De la seva banda, Garau ha explicat que a les oficines del SOC “aflora un tipus d’atur que no és ben bé atur” en relació a fenòmens, per exemple, com els inscrits en la renda garantida. “Se’ns acusa de tenir una intermedició molt baixa”, ha dit la responsable del SOC, un motiu pel qual ha assenyalat que en els darrers tres anys s’han invertit més de 210 milions d’euros per a formar al voltant de 100.000 persones.

Unes dades que han servit perquè, en el període d’un any, gairebé el 70% hagin estat contractats o s’hagin donat d’alta com a autònoms.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics