Cookie control
Dimecres, 27 de Maig de 2020

Les 16es Jornades de la galera de Cambrils comencen divendres

S'hi han sumat un total de 34 restaurants

12 de Febrer de 2020, per Redacció
  • Les jornades gastronòmiques s'allargaran fins l'1 de març i inclouen actes populars

    Reusdigital.cat

Les jornades insígnia de Cambrils són a punt d'arribar al plat. La 16a campanya dedicada a la galera i la cuina marinera de Cambrils encetarà el calendari gastronòmic del 14 de febrer a l'1 de març amb la participació de 34 restaurants i una programa d'activitats per a tots els públics, amb el patrocini del grup González Byass. Les galeres més gustoses, en plena temporada, seran les protagonistes dels menús especials dels restaurants participants, el concurs per a joves cuiners i cuineres, les degustacions populars, les activitats familiars, les visites guiades i els aparadors dels comerços. L'objectiu de les jornades és "sumar esforços per potenciar el posicionament de Cambrils com a capital gastronòmica, promocionar la pesca i l'agricultura, i incrementar les visites fora de temporada", s'ha assenyalat en la presentació als mitjans d'aquest dimecres.

L'alcaldessa, Camí Mendoza; el regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein; el patró major de la Confraria de pescadors, Sisco Gil; el representant de l'Associació d'empresaris d'hostaleria de Cambrils, Xavier Martí; el president de la Cooperativa agrícola, Pau Serra; i el cap d'estudis de l'Escola d'hoteleria i turisme de Cambrils, Sergi Pedret, han presentat la programació d'aquestes "jornades de referència", han destacat la seva "llarga trajectòria i la revaloració del producte" i han reivindicat el valor afegit de promocionar joves talents a través del concurs de l'Escola d'hoteleria.

A partir d'aquest divendres, 14 de febrer, i fins l'1 de març, els 34 restaurants participants oferiran menús especials maridats per Caves Vilarnau (D.O. Cava) i Bodegues Viñas del Vero (D.O. Somontano). La galera serà l'ingredient principal d'una àmplia varietat de receptes, des de les més tradicionals a les més innovadores. Entre els menús, s'hi poden trobar galeres en crema, a la planxa, saltejades, en forma de caneló o de mini croquetes, amb cloïsses i carxofes, amb calçots i musclos, amb arrossos de tota mena o amb fideus rossos, entre moltes altres opcions.

Programa d'activitats

Els actes més populars són la fregida de galeres i la galerada popular. La fregida de galeres i calçots amb oli d'oliva verge extra Mestral se celebrarà aquest diumenge, 16 de febrer, a partir de dos quarts de 10 del matí a la Cooperativa agrícola de Cambrils. La galerada popular serà el diumenge 23 de febrer, de les 11 del matí a les 2 del migdia, al Mollet del Rec del Port de Cambrils. Les persones assistents podran gaudir d'una degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d'abordo de la Confraria de Pescadors per 4 euros.

Com cada any, també hi haurà les demostracions de vela llatina de l'Arjau, les passejades amb llagut a càrrec de Vent d'Estrop, les visites guiades a les instal·lacions de la Confraria per conèixer l'art de pescar galeres i el recorregut que fan des de les barques fins a la llotja. A més, el 22 de febrer s'oferirà l'activitat familiar 'La galera, la nostra superheroïna preferida' dos tallers familiars a la Torre del Port. Per participar a la visita guiada o al taller familiar cal inscripció prèvia a museu@cambrils.org o al telèfon 977794528.

Per la seva part, l'Escola d'hoteleria torna a organitzar el concurs 'De la mar als fogons' per a joves cuiners i cuineres. La convocatòria ha rebut un total de 17 propostes, de les quals un grup d'expert n'ha seleccionat vuit. El 28 de febrer els i les joves finalistes hauran d'elaborar les seves receptes i exposar-les davant d'un jurat.

A banda, com en les últimes edicions, les jornades de la galera aniran acompanyades de campanya 'Comerç amb bon gust' per promocionar la gastronomia i el seu impacte en el teixit comercial. Els establiments de la Unió de Botiguers, la Xarxa del Port i Vila Centre adherits a la campanya decoraran els seus a paradors amb la temàtica de les jornades.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics