Dimarts, 23 d'Octubre de 2018

Les Escoles Diocesanes del Camp engeguen un nou espai per a l’intercanvi educatiu amb Hondures

En aquest nou espai participen dues escoles de Tarragona, dues de Montblanc, una de Reus i una altra de la Selva del Camp

20 d'Octubre de 2017, per Infocamp.cat
  • L'escola Joan XXIII de Tarragona és una de les que forma part d'aquest nou espai batejat com Esttela

    Cedida

Les Escoles Diocesanes de Tarragona (EDT) i la comunitat educativa de Trujillo engeguen un nou espai per a l’intercanvi educatiu amb Hondures. Els col·legis participants seran l’escola Joan XXIII i el col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona, el col·legi Mare de Déu de la Serra i el CEE Tilmar de Montblanc, el col·legi Sant Rafael de la Selva del Camp i el col·legi Sant Pau de Reus.

El projecte, sota el nom d’Esttela, neix amb l’objectiu d’agermanar per afavorir l’intercanvi cultural, el diàleg enriquidor i l’enteniment mutu entre realitats diferents. Es tracta d’una oportunitat per a facilitar que els infants, joves i adults d’aquí i d’allà obrir les seves amistats.

Esttela, doncs, s’articula en tres pilars fonamentals. El primer, sota el nom d’Aula Compartida, compta amb plataforma online desenvolupada per l’escola Joan XXIII, on els mestres i professors de les Escoles Diocesanes dissenyen i implementen diferents cursos de formació online per tal d’afavorir l’aprenentatge i l’actualització continuada dels claustres hondurenys –tant de l’escola pública com privada-. Alhora, els equips de pastoral de les Escoles Diocesanes a Tarragona i Trujillo es troben immersos en el disseny d’activitats que permetin l’intercanvi cultural i l’empatia entre infants i joves, sempre mantenint com a referència l’educació en els valors del respecte, la comprensió i la humilitat. Finalment, l’últim pilar es tracta de la solidaritat de les famílies que són convidats a formar part d’aquest programa.

COMENTARIS (0)