Les obres de l’edifici del Museu Casteller s’enllestiran d’aquí a dues setmanes

L’any vinent s’instal·larà l’equipament museogràfic a l’interior de l’espai

13 de Desembre de 2016, per ACN

  • La terrassa del Museu Casteller, amb el campanar de l'església de Sant Joan de Valls al fons

    ACN

Les obres de construcció de l’edifici del Museu Casteller de Catalunya ubicat a Valls encaren la recta final. Els treballs ja superen el 90% d’execució i s’enllestiran d’aquí a dues setmanes, segons ha explicat aquest dimarts a la tarda l’alcalde, Albert Batet, en el marc d’una visita d’obres amb la corporació municipal. L’any vinent es portaran a terme els treballs per adaptar l’espai a l’equipament museogràfic i implementar el contingut cultural. El batlle ha evitat posar data a l’obertura del Museu, però es confia que pugui obrir portes durant el 2017. El projecte, que està impulsat per un consorci integrat per l’Ajuntament, la Generalitat, la Diputació de Tarragona i la Coordinadora de Colles Castelleres, explicarà el fet casteller mitjançant exposicions, audiovisuals i projectes interactius, i es pretén que esdevingui un “motor de dinamització” del barri antic.

Batet ha indicat que els treballs de l’estructura avancen de manera favorable i segons el calendari previst. Els següents passos seran l’adaptació de l’obra de l’edifici al projecte museogràfic i la pròpia instal·lació del contingut expositiu i audiovisual, pels quals es realitzarà una licitació en les properes setmanes. Sobre l’obertura definitiva de l’espai, l’alcalde s’ha mostrat prudent i ha apel·lat a anar “pas a pas”, però ha confiat que el Museu Casteller pugui ser visitable el 2017.

El batlle ha assenyalat que el Museu és un projecte complex que permetrà unir dos punts emblemàtics de la ciutat, com són les places de l’Oli i del Blat, mitjançant un espai de via pública recuperat. “El Museu ha de ser motor de dinamització cultural, turística, comercial i econòmica i un punt d’inflexió per al barri antic”, ha subratllat. Els treballs, que de forma global superaran els 6 MEUR, també preveuen l’embelliment de les parets mitgeres dels edificis enderrocats a l’àmbit del carrer Espardenyers i la conservació d’elements patrimonials històrics.

Davant les crítiques d’alguns grups municipals per l’elevat cost de les obres, l’alcalde ha recordat que el projecte sempre s’ha fet “amb el consens de tothom”, tant a nivell polític com de les colles castelleres. Batet ha subratllat que, tot i ser un projecte de país, és un orgull per a la ciutat de Valls, considerada el quilòmetre zero i bressol dels castells, poder disposar d’aquest equipament en un moment de màxima eclosió del fet casteller.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.